Populair duo Wuyts en De Cauwer valt uiteen en sprak al weken niet met elkaar: 'Dat is raar, ja' Wielrennen
Wielrennen

Populair duo Wuyts en De Cauwer valt uiteen en sprak al weken niet met elkaar: 'Dat is raar, ja'

Populair duo Wuyts en De Cauwer valt uiteen en sprak al weken niet met elkaar: 'Dat is raar, ja'

Michel Wuyts en José De Cauwer waren twintig jaar de stemmen van de Belgische koers, maar Wuyts werd na dit seizoen tegen zijn eigen wil met pensioen gestuurd. Zodoende zullen we de twee heren niet snel meer samen horen als commentatoren. Gek genoeg hoorden ze elkaar ook al enkele maanden niet meer, blijkt uit een interview met Humo.

Wuyts en De Cauwer deden begin oktober in Parijs-Roubaix voor de laatste keer samen commentaar. Wuyts zal afscheid nemen na het lopende veldritseizoen. Op de vraag of hij en De Cauwer de deur bij elkaar platlopen, komt een opvallend antwoord: 'Professioneel kwamen wij uitstekend overeen, maar sinds Roubaix heb ik José niet meer gehoord. Dat is raar, ja. Maar ik had het niet anders verwacht. José is een voormalige coureur: die vinden altijd een nieuwe kopman.'

De Cauwer hoort het aan en beaamt dat hij in de wielermedia betere vrienden heeft. 'Mijn kopman, dat is Hennie Kuijper. Nog altijd. Hennie komt bij mij gewoon eten met oudjaar. En ik ga heel vaak op bezoek bij hem.' Toch wil hij de radiostilte tussen hem en Wuyts graag verbreken. 'Ik zal Michel wel eens bellen. Nadat hij gestopt is, na het veldritseizoen dus. Waarom ik dat nog niet gedaan heb? Je kan dat van beide kanten bekijken hé, ik heb hem ook nog niet gehoord. We zullen eens gaan eten dan. Op mijn kosten. Of neen, op kosten van de VRT', zo zegt hij met een knipoog.

Wuyts geeft gedwongen pensioen een plekje (en keert misschien wel terug)

In gesprek met Het Nieuwsblad blikt Wuyts terug op een lange carrière, die voor hem zo abrupt eindigde. 'Ik wist uiteraard dat mijn pensioenleeftijd naderde, maar ik had gehoopt als freelancer aan boord te kunnen blijven. Daar was dus geen kans toe. Dat was een ferme domper, maar als ik die naast alle geluksmomenten uit mijn carrière leg, helt de balans positief over', zo blijft hij positief. Hij spreekt met de wielersport van het 'afkicken van een verslaving', maar misschien zien we hem wel gewoon nog eens terug. 'Er zijn verschillende gesprekken, maar tussen contacten en contracten ligt een wereld van verschil. Met wie ik ook in zee ga, die kan alleszins rekenen op mijn totale engagement. Zo’n job doe je niet om uit te bollen.'

Denk jij dat Van der Poel kans maakt op de WK-titel? Kijk hier voor de quotering

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws