Bagioli schrijft Royal Bernard Drome Classic op zijn naam na waar demarragefeest Wielrennen
Wielrennen

Bagioli schrijft Royal Bernard Drome Classic op zijn naam na waar demarragefeest

Bagioli schrijft Royal Bernard Drome Classic op zijn naam na waar demarragefeest

In Frankrijk heeft Andrea Bagioli de Royal Bernard Drome Classic op zijn naam geschreven. De Italiaan van Deceuninck-Quick-Step plaatste een aanval op de laatste klim van de dag, waarna hij het solo af kon maken.

Terwijl in België hard gestreden werd om de winst in Kuurne-Brussel-Kuurne, kon een ander deel van het profpeloton koers maken in de Drome Classic. Vier renners trokken ten aanval en vormden de vlucht van de dag. Hun namen: Yoann Paillot, Samuel Leroux, Reto Müller en de Nederlander Mathijs Paasschens. Hun maximale voorsprong werd niet veel groter dan vier minuten.

Deceuninck-Quick-Step maakt koers

De controle van het peloton zorgde ervoor dat de koplopers een kans op de zege wel konden vergeten. Onenigheid voorin zorgde ervoor dat zij ruim voor de finish al teruggegrepen werden. Op dertig kilometer van de finish kregen we vervolgens een hoop nieuwe aanvallen te zien. Grote namen als David Gaudu en Warren Barguil mengden zich in de strijd, maar het was uiteindelijk Dries Devenyns die écht wist te ontsnappen.

De Belg kon zijn inspanning niet volhouden en werd weer ingegrepen. Dat was het startsein voor ploegmaat Rémi Cavagna om het te proberen. De Fransman, vaak vergeleken met een TGV, perste flink wat wattages uit de benen. Met veel allure probeerde hij uit de greep van de achtervolgende groep te blijven. Op de steile klimmetjes bleek dat echter net wat te lastig, waarna ook hij werd ingerekend.

Spetterende ontknoping met veel aanvallen

Na de hergroepering bleef het nieuwe aanvallen regenen. Echter, het hoge tempo zorgde ervoor dat ontsnappen geen sinecure was. Een erkende hardriijder als Ion Izagirre had behoorlijk wat moeite om een gaatje te slaan. Hij en andere vluchters kregen amper de ruimte, waardoor we met een grote groep naar het laatste klimmetje gingen.

Ook op de laatste pukkel van de dag konden verschillende renners hun aanvallersbenen niet in bedwang houden. Uiteindelijk was het Andrea Bagioli die met een scherpe punch een gaatje wist te slaan. Met tien seconden voorsprong dook hij de afdaling in. De ontsnapte Italiaan had nog genoeg energie om uit de greep van een groepje achtervolgers te blijven, waarna hij solo als eerste over de finish kwam.

Bagioli wist uiteindelijk elf seconden van zijn voorsprong over te houden aan de finishlijn. De sprint van het groepje werd gewonnen door Daryl Impey. Mikkel Frølich Honoré vergrootte het feest van Deceuninck-Quick-Step met de derde plek in de eindnotering.

Uitslag Royal Bernard Drome Classic

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws