Roglic grapt en grolt na ritzege in Vuelta: 'Misschien hebben we straks nog meer kopmannen' Wielrennen
Wielrennen

Roglic grapt en grolt na ritzege in Vuelta: 'Misschien hebben we straks nog meer kopmannen'

Roglic grapt en grolt na ritzege in Vuelta: 'Misschien hebben we straks nog meer kopmannen'

Primoz Roglic heeft zijn zege in de Vuelta binnen. En dat deed deugd bij Sloveen van Jumbo-Visma, die zichtbaar gelukkig was na de finish. 'Ja mooi he, nu is het nog relaxter', sprak de ritwinnaar in het flashinterview na afloop.

'Maar ik ben ten eerste blij dat ik ben hersteld van mijn val. We kijken gewoon dag bij dag hoe het gaat, maar het ging goed vandaag.' Nadat Roglic zijn ploeggenoot Sepp Kuss ingerekend zag worden door Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step), bleef de groep met favorieten bij een, waarna Roglic de rapste was in een sprint.

'Je hoopt altijd op het beste. Mijn ploeggenoten deden echt waanzinnig werk en controleerde de hele dag de sterke kopgroep. Dus ik had aan het einde ook geen optie, haha', doelde de coureur in Nederlandse dienst op het winnen van de etappe.

Finale was gokken voor Roglic

Maar dat ging uiteraard niet vanzelf, ook niet bij drievoudig Vuelta-winnaar Roglic. 'Het was erg zwaar. Ik deed deze klim en finale voor het eerst. Dus dan is het een beetje gokken hoe het parcours loopt, maar de benen waren gelukkig goed.'

Tot slot wordt Roglic gevraagd hoeveel kopmannen Jumbo-Visma in deze Ronde van Spanje heeft, waar Roglic gevat op reageerde: 'We hebben drie leiders, maar misschien komen er straks nog meer bij', zei hij lachend voor hij het podium zou betreden.

Vriend en ploeggenoot Tratnik onwijs blij voor Roglic

'Vandaag hadden we echt het doel en het plan om deze etappe te winnen', aldus Jan Tratnik, ploeggenoot van Roglic tegenover Eurosport. 'De rode trui voor Sepp Kuss was dan niet het plan, maar we wisten dat alles goed zou gaan, Sepp die wel zou kunnen pakken. Maar het was niet per se het plan.'

Tratnik looft in zijn reactie het hele Jumbo-Visma-team. 'We moesten namelijk eerst de kopgroep controleren, daar deden de mannen echt waanzinnig werk. Die laatste klim was cruciaal, en erg steil, haha. Daarom hadden we ook hierop gefocust, omdat deze klim Primoz goed ligt. En hij was dus succesvol', glunderde de Sloveen, die aangaf erg naar de rustdag van maandag uit te kijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws