Roglic 'had etappe al aangestipt' in Ronde van Burgos: 'Maar je weet nooit hoe een rit zich ontvouwt' Wielrennen
Wielrennen

Roglic 'had etappe al aangestipt' in Ronde van Burgos: 'Maar je weet nooit hoe een rit zich ontvouwt'

Roglic 'had etappe al aangestipt' in Ronde van Burgos: 'Maar je weet nooit hoe een rit zich ontvouwt'

Primož Roglič heeft de derde etappe van de Ronde van Burgos gewonnen. De Sloveen van Jumbo-Visma volgde in de lastige bergrit naar Villarcayo de demarrages van anderen en sprintte voor Aleksandr Vlasov en Adam Yates naar de overwinning. Roglič neemt ook de leiderstrui over van ploeggenoot Attila Valter.

Op de site van zijn ploeg geeft Roglič aan hoe de etappe voor hem verliep. 'De ploeg heeft fantastisch werk verricht door de kopgroep vanaf het begin te controleren. Van tevoren had ik deze etappe al aangestipt. Maar je weet nooit hoe een rit zich gaat ontvouwen', aldus de renner die zich momenteel aan het voorbereiden is op de Vuelta a España.

Er komen nog twee etappes aan in de Ronde van Burgos, die te boek staat als een van de belangrijkste voorbereidingskoersen op de Vuelta. Voor de Sloveen gaat het voorlopig voor de wind. Hij geeft aan dat de etappe voor hem al bijna geslaagd was toen hij voelde dat hij mee kon met de demarrages. 'Het was een warme en lastige dag, maar een deel van het werk was gedaan toen ik er vooraan bij zat op de top van de Picón Blanco. Daarna ging het om afmaken.'

Roglic: 'Ik ben heel blij met deze overwinning'

Afmaken deed hij in de sprint met bravoure. Vlasov en Yates konden de hoge snelheid van Roglič niet evenaren en moesten genoegen nemen met de ereplaatsen. 'Ik ben heel blij met deze overwinning', vertelt Roglič dan ook. De Jumbo-Visma-renner heeft een voorsprong van 33 seconden op Vlasov, de nummer twee van het klassement. Yates volgt op 38 seconden. Er komen nog twee lastige ritten aan in de Ronde van Burgos. Vooral de slotrit op zaterdag met aankomst op Lagunas de Neila kan het klassement nog overhoop gooien. Roglič zal Vlasov overigens ook tegen komen in de Vuelta a España, die op 26 augustus begint.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws