Roglic: 'Ik zou er meteen voor tekenen om de Tour te winnen met Vingegaard' Wielrennen
Wielrennen

Roglic: 'Ik zou er meteen voor tekenen om de Tour te winnen met Vingegaard'

Roglic: 'Ik zou er meteen voor tekenen om de Tour te winnen met Vingegaard'

Dat Primoz Roglic een heel aardige kerel is voor zijn ploeggenoten, hoewel ze daar in België misschien anders over denken, dat staat buiten kijf. De Sloveen werpt zich op als ideale kopman, maar geeft aan dat als puntje bij paaltje komt hij ook wel zou willen rijden voor bijvoorbeeld Jonas Vingegaard.

In een uitgebreid gesprek met RTBF liet Roglic weten dat hij niet bang is voor zijn jongere landgenoot Tadej Pogacar, die de afgelopen twee Rondes van Frankrijk won. 'Ja, Tadej is te verslaan. Iedereen stelt zichzelf die vraag, niet alleen wij bij Jumbo-Visma. Maar ik besteed er niet al te veel tijd aan. Ik ben er vooral op gefocust hoe ik mijzelf en mijn team het beste kan voorbereiden', aldus de slimme Sloveen.

Jumbo-Visma heeft om Pogacar te kloppen een tweede ijzer in het vuur, genaamd Vingegaard. Roglic zou zichzelf als dat nodig zou zijn opofferen voor zijn ploeggenoot. 'Na wat hij vorig jaar heeft laten zien is hij één van de mannen om rekening mee te houden. Als hij op enig moment op weg is naar de titel in de Tour, dan zou ik er direct voor tekenen om met hem te winnen. Eén ding is zeker: we moeten allemaal op ons best zijn.'

Roglic wil voor vierde Vueltazege gaan

Na de Tour volgt voor Roglic nog de Vuelta, waar hij Remco Evenepoel zal treffen. 'Ik wil daar mikken op mijn vierde rode trui', klinkt het zelfverzekerd bij Roglic. 'Remco is een getalenteerde en ijzersterke renner, het zal hoe dan ook niet gemakkelijk zijn.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws