Roglic kiest voor zelfde voorbereiding als 2021, maar voegt Milaan-Sanremo toe aan programma Wielrennen
Wielrennen

Roglic kiest voor zelfde voorbereiding als 2021, maar voegt Milaan-Sanremo toe aan programma

Roglic kiest voor zelfde voorbereiding als 2021, maar voegt Milaan-Sanremo toe aan programma

Primoz Roglic was dinsdag aanwezig bij de teampresentatie van Jumbo-Visma om zijn licht te laten schijnen over het aankomend seizoen. Hij maakte zijn programma bekend richting de Tour de France, maar wilde nog niet te veel zeggen over de manier waarop ze dit jaar een gooi doen naar het geel.

De 32-jarige Sloveen stond de afgelopen twee jaar als één van de grote kanshebbers aan de start, maar kon zijn favorietenrol tweemaal niet waarmaken. In 2020 werd hij in in de afsluitende tijdrit voorbijgestreefd door landgenoot Tadej Pogacar, terwijl in 2021 na een valpartij de ronde na de achtste etappe moest verlaten. In 2022 kiest hij voor een vergelijkbare route richting de Tour de France als vorig jaar.

'Ik start met Parijs-Nice, dan doe ik ook Milaan-Sanremo en natuurlijk de Ronde van het Baskenland. Daarna rijd ik nog wat klassiekers', waarin hij niet specifiek inging om welke klassiekers het gaat. Vorig jaar reed Roglic het drieluik Amstel Gold Race, Waalse Pijl, Luik Bastenaken-Luik. Dit jaar valt de Amstel Gold Race één dag na de Ronde van het Baskenland, waarmee hij de Nederlandse klassieker vermoedelijk zal skippen. De Amstel Gold Race werd door Parijs-Roubaix verdrongen van zijn oorspronkelijke datum (17 april), vanwege de Franse presidentsverkiezingen.

De Tour de France is dit seizoen zoals gewoonlijk het hoofdoel van Jumbo-Visma en de Sloveen. Die start dit jaar op 1 juli, wat dik twee maanden na Luik-Bastenaken-Luik is. Een goede voorbereiding is daarin volgens Roglic het beste middel om in een goede vorm aan de start te staan. 'Het zou mooi zijn als ik kan starten en zeker als ik kan finishen', zo doelt hij op zijn valpartij van afgelopen jaar. 'Dat is het doel. We zullen na de laatste etappe zien welke plaats ik inneem. De belangrijkste vraag is hoe we als ploeg in de beste vorm aan de start kunnen staan. Als we dat kunnen bereiken, dan zal het resultaat waarschijnlijk volgen.'

(Vermoedelijk) programma Primoz Roglic 2022

06-03: Parijs-Nice
19-03: Milaan-Sanremo
04-04: Ronde van het Baskenland
20-04: Waalse Pijl
24-04: Luik-Bastenaken-Luik
01-07: Tour de France

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws