Rohan Dennis begreep tactiek Alpecin-Deceuninck niet echt: 'Het was niet per se slim' Wielrennen
Wielrennen

Rohan Dennis begreep tactiek Alpecin-Deceuninck niet echt: 'Het was niet per se slim'

Rohan Dennis begreep tactiek Alpecin-Deceuninck niet echt: 'Het was niet per se slim'

Rohan Dennis en Jumbo-Visma hoefden zaterdag niet te werken om de rode trui van Robert Gesink te behouden, daar Alpecin-Deceuninck die taak op zich nam. De Australiër verbaasde zich wel een beetje over de manier waarop, vertelde hij voor de start van etappe drie aan onder meer In de Leiderstrui.

'Ik weet niet wat hun tactiek was gisteren, maar het was niet per se slim', zegt Dennis over de tactiek van Alpecin-Deceuninck. 'Ze brachten de ontsnapping bijna terug door hard te rijden en bleven er lang dertig seconden achter fietsen, maar het was daarna nog lang. Ik denk niet dat ze dat vandaag opnieuw op die manier zullen aanpakken', aldus de man van Jumbo-Visma.

De rode leiderstrui van de Vuelta werd doorgegeven van Gesink naar Mike Teunissen. 'Laten we zien wie de trui vanmiddag heeft', doelt hij op de derde rit in en rondom Breda. 'Het zou kunnen dat iemand anders hem pakt. Ik zal het in ieder geval niet zijn, want ik heb al expres tijd verloren', lacht Dennis.

Dennis verwacht niet veel van wind: 'Kost teveel inspanningen'

Dennis verwacht ook in etappe drie niet echt spektakel. 'De wind staat niet goed, dus het is negentig procent kans op een sprint. Na een eventuele fase waarin er wat wind kan staan is het nog lang, dus het zou veels te veel inspanningen kosten', legt de man van Jumbo-Visma uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws