Rota en Intermarché-Circus-Wanty gaan met speciaal truitje voor Giro-succes: 'Veel ritten die mij liggen' Wielrennen
Wielrennen

Rota en Intermarché-Circus-Wanty gaan met speciaal truitje voor Giro-succes: 'Veel ritten die mij liggen'

Rota en Intermarché-Circus-Wanty gaan met speciaal truitje voor Giro-succes: 'Veel ritten die mij liggen'

Intermarché-Circus-Wanty heeft donderdag een speciaal tenue voor de Giro d'Italia wereldkundig gemaakt. De Belgische ploeg eert hiermee sponsor Vini Zabu, een Italiaanse wijnfabrikant.

Lorenzo Rota mag als Italiaan het nieuwe tenue voorstellen, waarbij hij meteen zijn plannen voor de komende Giro uit de doeken doet. 'Mijn vorm is in deze periode van het jaar nooit beter geweest', aldus Rota. 'In mijn voorbereiding heb ik alles kunnen doen wat ik gepland had. Mijn goed gevoel Eschborn-Frankfurt bevestigde dat ik in topconditie aan de start van mijn vierde Ronde van Italië zal verschijnen.' Rota eindigde in de Duitse klassieker als vijfde.

'In de eerste twee weken wachten er behoorlijk veel ritten die me erg goed moeten liggen', gaat de heuvelspecialist verder. 'Met het team zullen we de situatie dag per dag bekijken en elkaar afwisselen om in elke rit met een bepaalde renner voluit voor het hoogst haalbare resultaat te gaan. Zelf schenk ik bijzondere aandacht aan de rit richting Bergamo, de stad waarin ik opgegroeid ben. Die vijftiende rit zal me een extra prikkel bezorgen. Maar ik ben niet van plan om zo lang te wachten om me te laten zien.'

Rota en Intermarché-Circus-Wanty halen extra motivatie uit nieuw truitje

Rota heeft er zin in om in het nieuwe shirt aan de start te staan van zijn Giro. 'Anderhalf jaar geleden werd ik in Ortona uitgenodigd om de nieuwe samenwerking tussen Intermarché-Circus-Wanty en Vini Zabù aan te kondigen. Het was een trots moment voor mij om de Sciotti familie in ons team te verwelkomen, nadat ik eerder al de eer had om de kleuren van een Italiaans team met Vini Zabù als hoofdsponsor te vertegenwoordigen. Het is een grote meerwaarde voor ons team om te kunnen rekenen op partners als hen die wielrennen in hun hart dragen. De start in Pescara geeft onze voltallige groep een bijzondere motivatie om het beste van onszelf te geven en onze gloednieuwe trui te tonen', aldus Rota.

Rota en Intermarché-Circus-Wanty gaan met speciaal truitje voor Giro-succes: 'Veel ritten die mij liggen'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws