Sánchez sprint naar zege in Prueba Villafranca - Ordiziako Klasika, toptalent Ayuso tweede Wielrennen
Wielrennen

Sánchez sprint naar zege in Prueba Villafranca - Ordiziako Klasika, toptalent Ayuso tweede

Sánchez sprint naar zege in Prueba Villafranca - Ordiziako Klasika, toptalent Ayuso tweede

Luis Léon Sánchez heeft de 98e editie van de Prueba Villafranca - Ordiziako Klasika gewonnen. De Spanjaard van Astana-Premier Tech was uiteindelijk de sterkste in een sprint met vijf. Juan Ayuso, het nieuwe toptalent van UAE Team Emirates, werd tweede.

De eendagskoers van 165,7 kilometer werd geopend door een kopgroep van vijf. Ibai Azurmendi (Euskaltel), Oier Lazkano (Caja Rural), Xavier Canellas (Gios), Felipe Orts (Burgos BH) en Márton Dina (EOLO) kregen maximaal zo'n vier minuten van het peloton. De beklimming van de Alto de Abaltzisketa (3,1 kilometer aan 7,2 procent gemiddeld) vormde het hoofdgerecht van de dag en moest in meerdere lokale rondes vijf keer gerond worden. De Alto de Altzo (2,6 kilometer aan 6,1 procent) kwam pas in de tweede helft van de koers om de hoek kijken en moest twee keer beklommen worden.

Na drie keer de beklimming van de Abaltzisketa hadden de vijf leiders nog een dikke minuut van hun voorsprong over. Astana-Premier Tech en Movistar bepaalden het tempo in het peloton en bij het ingaan van de laatste veertig kilometer waren de vroege vluchters eraan voor de moeite. UAE Team Emirates had inmiddels de controle overgenomen, al konden zij niet voorkomen dat er opnieuw werd aangevallen. Óscar Rodriguez van Astana ging op de laatste klim van de dag solo en zette het pak daarmee ferm onder druk. Hij vloog nog bijna uit de bocht in de afdaling die volgde, maar hield zijn fiets recht.

De reactie moest van achteruit komen en die kwam ook. Namens UAE was het Ayuso die mee sloop en Movistar had José Joaquin Rojas aan boord. Astana had twee man vooraan, met ook Sánchez mee en Roger Adrià (Caja Rural) en Mikel Itturia (Euskaltel) completeerden het zestal dat om de winst ging strijden. Hoewel Burgos er nog alles aan deed om het peloton terug te brengen, kregen we een sprint van zes voor de dagzege. Sánchez trok als eerste aan, waarmee ploegmaat Rodriguez gezien was. Sánchez nam strak de binnenbocht, sneed daarbij Itturia nog een beetje af, maar had in de sprint veel te veel macht. Ayuso werd tweede.

Uitslag Prueba Villafranca - Ordiziako Klasika 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws