Sivakov spreekt zich fel uit tegen oorlog: 'Maar Russen moeten niet gehaat worden vanwege afkomst' Wielrennen
Wielrennen

Sivakov spreekt zich fel uit tegen oorlog: 'Maar Russen moeten niet gehaat worden vanwege afkomst'

Sivakov spreekt zich fel uit tegen oorlog: 'Maar Russen moeten niet gehaat worden vanwege afkomst'

Pavel Sivakov heeft zich in een statement via Twitter uitgesproken tegen de oorlog die zijn vaderland Rusland tegen Oekraïne begonnen is. 'Al mijn gedachten zijn bij de mensen in dat land', stelt de renner van INEOS Grenadiers.

'Het zijn moeilijke dagen, als je kijkt naar alles wat er gaande is', begint Sivakov zijn persoonlijk bericht. 'Eerst en vooral wil ik zeggen dat ik tegen de oorlog ben en niet begrijp wat er gaande is, al mijn gedachten zijn bij de mensen uit Oekraïne.' Sivakov is overigens geboren in San Doni di Piave, Italië en opgegroeid in Frankrijk,

'Ten tweede wil ik dat mensen begrijpen dat de meeste Russen alleen vrede willen en nooit hebben gevraagd om deze taferelen. Daarom zouden we niet gehaat moeten worden, enkel en alleen vanwege onze afkomst', aldus Sivakov. 'Ik weet dat deze paar regels geen groot verschil zullen maken voor de situatie, maar ik wilde het gewoon delen. Peace.'

Eerder spraken sporters als tennisers Andrey Rublev en Daniil Medvedev, schaker Sergii Kasparov en ex-Feyenoorder Fedor Smolov zich al uit tegen de door Vladimir Poetin begonnen oorlog.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws