Slecht nieuws voor BORA-hansgrohe: Schachmann mist rest van het voorjaar door naweeën ziektes Wielrennen
Wielrennen

Slecht nieuws voor BORA-hansgrohe: Schachmann mist rest van het voorjaar door naweeën ziektes

Slecht nieuws voor BORA-hansgrohe: Schachmann mist rest van het voorjaar door naweeën ziektes

Maximilian Schachmann zal de rest van dit voorjaar niet in actie komen. De Duitser, afgelopen jaar nog derde in de Amstel Gold Race, rijdt het hele jaar nog niet op niveau door verschillende problemen en ziet op dit moment geen brood in het afwerken van zijn geliefde Ardennenklassiekers.

Schachmann had eind januari covid te pakken en probeerde nadien de draad weer op te pakken. In Parijs-Nice werd hij echter opnieuw ziek en ditmaal was de achterstand niet meer in te halen. 'Natuurlijk is dit zeer frustrerend. Dit is totaal niet wat ik verwacht had van dit voorjaar, maar ik kan niet anders dan de feiten aanvaarden en het zou totaal geen zin hebben om op dit moment te gaan koersen', laat hij weten.

Schachmann: 'Duurt nog weken voordat ik op niveau zit'

'Na mijn coronabesmetting in januari was ik op een goed niveau richting Parijs-Nice. Daar volgde echter de volgende tegenslag, ik ben nu pas weer voor een paar dagen mijn training op aan het pakken. Het zou fijn zijn om binnenkort weer aan wedstrijden te kunnen denken, maar ik mag geen hoge verwachtingen hebben. Het gaat zeker nog weken duren voor ik op topniveau zit.

BORA-hansgrohe's Head of Performance Dan Lorang laat weten dat Schachmann op zijn vroegst in mei weer terugkeert in wedstrijdverband. 'We denken er niet aan om hem te laten koersen als hij daar nog niet klaar voor is.' De Duitse ploeg zal het nu van Sergio Higuita en Aleksandr Vlasov moeten hebben in de Ardennenwedstirjden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws