'Slecht teken dat ik als eerste van de favorieten moest', grappende Roglic optimistisch na tijdrit Wielrennen
Wielrennen

'Slecht teken dat ik als eerste van de favorieten moest', grappende Roglic optimistisch na tijdrit

'Slecht teken dat ik als eerste van de favorieten moest', grappende Roglic optimistisch na tijdrit

Primoz hield goed stand in de eerste tijdrit van de Tour de France en houdt daarmee zicht op het eindpodium. De eindtijd van de kopman van Redbull-BORA hansgrohe was goed voor de derde plaats op 34 seconden van winnaar Remco Evenepoel. Het verschil met Tadej Pogacar was 22 seconden en de Sloveen pakte zelfs 3 seconden op zijn voormalig ploegmaat Jonas Vingegaard.

'Ik ben moe. Ik had sneller gewild, maar heb alles gegeven met mijn prestatie. Ik kan dus optimistisch zijn. Het is lang geleden dat ik zo'n zware zevende etappe van de Tour heb gereden', grapt Roglic, die daarna nog even de grapjas blijft uithangen. 'Het was niet zo'n goed teken dat ik als eerste van de favorieten moest starten, want dat betekent dat ze wat beter zijn, Ik ben hier echter blij mee en het stemt mij optimistisch. Ik kijk vooruit', besluit hij zijn korte reactie.

Ploegleider Rolf Aldag toonde zich na afloop tevreden met het optreden van zijn kopman. 'We kunnen tevreden zijn met de prestatie van Primoz. Hij hield het tijdsverschil (met Evenepoel en Pogacar, red.) binnen een redelijke marge. Hij was 120 procent gecommitteerd. Je kan niet sneller de afdaling doen dan dat hij deed. Dat was uitmuntend. Uiteindelijk won de wereldkampioen, maar dat is hij natuurlijk niet voor niets', aldus Aldag.

Redbull-BORA hansgrohe heeft met Vlasov nog een renner in de top tien

In de algemene rangschikking steeg Roglic een positie. Hij passeerde Juan Ayuso (UAE Team Emirats) en staat nu vierde op 1.36 minuut van geletruidrager Pogacar. Het verschil met de nummer drie Vingegaard is met 21 seconden overbrugbaar. Namens Redbull-BORA hansgrohe reed ook Alexander Vlasov een goede tijdrit. De Rus, die als elfde in de uitslag eindigde, steeg vier posities en bezet nu plek tien in het klassement, op 4.36 minuten van Pogacar. De derde renner van Redbull in het klassement, Jai Hindley, staat nog net in de top twintig (19de) en kijkt al tegen een achterstand van ruim zes minuten aan.

Zaterdag trekt het Tourpeloton in rit acht naar Colombey-les-Deux-Eglises voor een heuvelrit. Onderweg gaat het constant op en af en ook de aankomststrook loopt venijnig omhoog, een rit voor de punchers dus. De klassementsrenners zoals Roglic zullen vooral bezig zijn met de etappe van zondag. Dan krijgen de renners de nodige gravelstroken voor de keizen, met natuurlijk de dreiging van lekke banden of ander materiaalfalen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws