Slotweekeinde Tour 2024 wordt zwaar: 4400 hoogtemeters op zaterdag, 35 km Col d'Eze-tijdrit op zondag Wielrennen
Wielrennen

Slotweekeinde Tour 2024 wordt zwaar: 4400 hoogtemeters op zaterdag, 35 km Col d'Eze-tijdrit op zondag

Slotweekeinde Tour 2024 wordt zwaar: 4400 hoogtemeters op zaterdag, 35 km Col d'Eze-tijdrit op zondag

Eén dag na Parijs-Nice heeft de A.S.O. bekendgemaakt hoe de laatste twee ritten van de Tour de France in 2024 eruit zien. Die editie zal eindigen in Nice, daar de Olympische Spelen van 2024 plaatsvinden in Parijs.

Op de voorlaatste dag start het peloton al in Nice, om naar de top van de Col de la Couillole te rijden. Daar finishte zaterdag ook de voorlaatste etappe van Parijs-Nice, die door Tadej Pogacar werd gewonnen. Onderweg staan ook nog de Col de Braus, Col de Turini en Col de la Colmaine op de rol, wat goed is voor een totaal aantal hoogtemeters van 4400.

De tijdrit waarmee de Tour de France van 2024 wordt afgesloten, start in Monaco. De dwergstaat in Zuid-Frankrijk is voor de zevende keer van de partij in de Tour. De finish ligt zoals aangekondigd in Nice. Met 35 kilometer kan er nog het nodige gebeuren in de laatste rit, temeer omdat de La Turbie en Col d'Eze overwonnen moeten worden.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws