Sluwe Clarke dolt Boasson Hagen in finale en wint: 'Gaf hem een gat, zodat hij dacht weg te zijn' Wielrennen
Wielrennen

Sluwe Clarke dolt Boasson Hagen in finale en wint: 'Gaf hem een gat, zodat hij dacht weg te zijn'

Sluwe Clarke dolt Boasson Hagen in finale en wint: 'Gaf hem een gat, zodat hij dacht weg te zijn'

Na een tumultueuze finale heeft Simon Clarke de zege gepakt in de zware kasseienetappe van de Tour de France. In een millimetersprint rekende de Australiër af met de Nederlandse Taco van der Hoorn. Clarke maakte van zijn ervaring gebruik en speelde het in de finale slimmer dan zijn tegenstanders.

Zo legt hij zelf uit hoe hij de laatste honderden meters speelde. 'Beide etappes die ik won in de Vuelta a España kwamen op dezelfde manier, met sprints tussen twee of drie. Ik liet een beetje ruimte om Edvald (Boasson Hagen, red) naar Powless te laten knallen en kon naar het wiel. Ik zag het bord van 350 meter en wist dat het een lange sprint ging worden. Ik gaf hem wat ruimte zodat hij het gevoel had dat hij een gaatje op ons had, en hij trapte erin. Toen werd het een sprint tegen Taco.'

In die sprint leek Van der Hoorn naar de zege te rijden, maar in extremis kwam Clarke toch nog over de Nederlander van Intermarché heen. 'Dat ik Taco nog pak op de lijn is ongelooflijk. Van morgen dacht ik al: vandaag is miscchien wel de dag. Ik kan het niet geloven, het is een droom die uitkomt.' Voor Clarke is het zijn eerste zege in de Tour de France.

Deze zege komt na een lastige periode voor Clarke, die in de winter zonder contract zat. 'In de winter had ik geen team, maar Israel - Prmier Tech belde me op en gaf me de kans. Dit is een realitycheck dat je het beste moeten maken van iedere kans die je krijgt. Met die mentaliteit heb ik het hele seizoen gereden en nadat ik de eerste vier dagen voor de ploeg heb gereden, kon ik vandaag mijn kans pakken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws