Stewart komt op voor Bouhanni: 'Er is geen plek voor racisme in deze wereld' Wielrennen
Wielrennen

Stewart komt op voor Bouhanni: 'Er is geen plek voor racisme in deze wereld'

Stewart komt op voor Bouhanni: 'Er is geen plek voor racisme in deze wereld'

Jake Stewart heeft het publiekelijk opgenomen voor Nacer Bouhanni, nadat laatstgenoemde zich uitsprak over racistische bejegeningen op sociale media: 'Daar is geen plek voor in deze wereld.'

Stewart sprak zich op sociale media uit over de vervelende berichten die de Franse sprinter de afgelopen dagen ontving naar aanleiding van een incident in de Cholet-Pays de la Loire. Daarbij maakte Bouhanni een gevaarlijk manoeuvre. Stewart kon maar ternauwernood overeind blijven, maar liep bij het voorval wel breuken op in zijn hand. Bouhanni werd gediskwalificeerd, maar heeft de kans om een nog zwaardere straf te krijgen. Stewart miste vervolgens de Ronde van Vlaanderen.

Na de wedstrijd uitte Stewart flink wat kritiek op Bouhanni. Hij betichtte de Arkéa-renner ervan 'geen hersencellen' te hebben. Toch neemt hij het nu op voor zijn pelotongenoot: 'Ondanks onze meningsverschillen, moeten we duidelijk zijn: ik sta volledig aan de kant van Nacer Bouhanni. We zullen altijd kunnen twisten over bepaalde zaken, maar niet op het gebied van racisme...'

'De berichten naar Bouhanni zijn betreurenswaardig', gaat Stewart verder. 'Er is geen plek voor racisme in deze wereld. De zogenaamde fans die dit soort opmerkingen maken, zijn hier absoluut niet welkom', besluit hij zijn relaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws