Supermarkt Jumbo heroverweegt sportsponsoring na 2024: Jumbo-Visma moet mogelijk opzoek naar nieuwe naamgever Wielrennen
Wielrennen

Supermarkt Jumbo heroverweegt sportsponsoring na 2024: Jumbo-Visma moet mogelijk opzoek naar nieuwe naamgever

Supermarkt Jumbo heroverweegt sportsponsoring na 2024: Jumbo-Visma moet mogelijk opzoek naar nieuwe naamgever

De kans bestaat dat Jumbo-Visma na 2024 onder een andere naam door het leven zal gaan. De directie van supermarktconcern Jumbo heroverweegt namelijk de sportsponsoring van het bedrijf. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

He huidige contract van Jumbo bij de wielerploeg loopt eind 2024 af. Tot die tijd blijft de supermarkt sponsor van zowel wieler- als schaatsploeg. Maar of daarna het contract wordt verlengd? Dat is dus nog lang niet zeker. De reden om af te zien van het contract is volgens Jumbo de naamsbekendheid die de afgelopen jaren zodanig is vergroot dat er niet veel meer te winnen valt.

Jumbo kwam naast sportprestaties ook negatief in het nieuws

Sinds 2015 is Jumbo actief in de wielersport, waarbij het huidige Jumbo-Visma uitgroeide tot het beste WorldTour-team van de wereld. Vooral de laatste periode kwam de directie van Jumbo echter ook veelvuldig in het nieuws. Vooral de affaire rond topman Frits van Eerd was er een die een staartje kreeg.

Volgens het AD is nog niet helemaal zeker dat Jumbo volledig de stekker uit de sportsponsoring trekt. Zo zou Jumbo na 2024 bijvoorbeeld een stapje terug kunnen doen: co-sponsor in plaats van hoofdsponsor van de wieler- en schaatsploeg. Volgens de krant heeft het management van de wielerploeg laten weten de heroverweging van nabij te volgen, maar dat het niet gezien wordt als iets verontrustends.

6 claps
5 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws