Sterke Swift prolongeert Britse titel op de weg, Georgi pakt de trui bij de vrouwen Wielrennen
Wielrennen

Sterke Swift prolongeert Britse titel op de weg, Georgi pakt de trui bij de vrouwen

Sterke Swift prolongeert Britse titel op de weg, Georgi pakt de trui bij de vrouwen

Ben Swift mag nog een jaartje langer in zijn Britse kampioenstrui rondfietsen. De renner van INEOS Grenadiers was Fred Wright (Bahrain Victorious) te snel af op een listig klimmetje na een boeiende finale. Bij de vrouwen ging Pfeiffer Georgi er namens Team DSM met de bloemen vandoor.

Op een regenachtig parcours in Lincoln was er een klein groepje rensters dat in de finale om de zege streed. Na verschillende aanvalspogingen bleek de beslissing te vallen op de slotklim. April Tasey had een mooie voorsprong, maar stortte in. Georgi kon er vervolgens op de macht langs. De renster van Team DSM bleef Josie Nelson, die als tweede finishte, voor.

Lees verder onder de Tweet

Swift blijkt een maatje te groot voor Wright en verdedigt titel

Ook tijdens de race van de mannen bleef het helaas niet droog. In de slotfase van de koers waren het uittredend kampioen Swift (INEOS Grenadiers), Harry Tanfield (Qhubeka NextHash), Fred Wright (Bahrain Victorious) en Dan McLay (Arkéa Samsic) die voorzichtig mochten gaan dromen van de kampioenstrui. De achtervolgers, onder wie Ethan Hayter, bevonden zich echter niet ver daarachter.

Bij het ingaan van de laatste ronde kon McLay het tempo van zijn medevluchters niet meer volgen. Hayter en Lewis Askey wisten daarentegen weg te springen vanuit de achtervolgende groep. Hun inspanning mocht echter niet baten, daar het trio vooraan volop doorkachelde. De nieuwe kampioen zou dan toch echt uit de kopgroep van drie gaan rollen.

Op het slotklimmetje moest Tanfield als eerste lossen, waardoor Swift en Wright het met elkaar mochten gaan uitvechten. Het was Swift die over de sterkste benen leek te beschikken en na afloop zijn tweede kampioenstrui mee naar huis mocht nemen. Hayter wist Tanfield nog voorbij te snellen en mocht als nummer drie mee het podium op.

Uitslag Brits kampioenschap wielrennen 2021 - vrouwen elite

Uitslag Brits kampioenschap wielrennen 2021 - mannen elite

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws