[Update] 'Vini Zabú hengelt naar plek als sponsor Intermarché-Wanty-Gobert' Wielrennen
Wielrennen

[Update] 'Vini Zabú hengelt naar plek als sponsor Intermarché-Wanty-Gobert'

[Update] 'Vini Zabú hengelt naar plek als sponsor Intermarché-Wanty-Gobert'

(15 oktober 2021, 09.40 uur)Begint de coronacrisis zich te wreken in de wielersport? Of staat het één los van het ander? Feit is dat er steeds meer teams financieel in de problemen komen. Team Delko trok de stekker er na Parijs-Tours al definitief uit en na Qhubeka-NextHash vreest nu ook het Italiaanse Vini Zabù voor z'n toekomst.

La Gazzetta dello Sport schrijft vrijdag dat bronnen rond de ploeg hebben bevestigd dat er nog geen zekerheid is bij Vini Zabù voor 2022. Het team van sprinter Jakub Mareczko is hard op zoek naar financiële steun, maar de signalen staan vooralsnog op rood. Een optie zou kunnen zijn dat de ploeg verder gaat als continentaal team. In het procontinentale circuit zouden in dat geval Androni-Sidermec, Bardiani-CSF en EOLO-Kometa overblijven namens Italië, dat als groot wielerland geen WorldTourploeg heeft.

In een eerder stadium werd al bekend dat WordTour-formatie Qhubeka-NextHash vecht voor z'n leven, al zou de ploeg naar verluidt 'nog enkele opties' hebben. Dat is sowieso niet meer het geval voor Team Delko, dat in Parijs-Tours begin oktober zijn laatste koers reed. De Franse ploeg bestond tien jaar, maar kon door financiële problemen zelfs het wielerjaar 2021 niet meer volledig afmaken. Renners konden niet meer worden betaald en dus werd de stekker er abrupt uit getrokken. 'Het is wat het is', zo zei sportief directeur Benjamin Giraud er na Parijs-Tours over tegenover Direct Velo.

Update - 16 oktober 2021 (12.00 uur): Vini Zabú mogelijk naar Intermarché

Volgens Tuttobici zou Vini Zabú komend jaar één van de sponsors bij WorldTour-formatie Intermarché-Wanty-Gobert worden, hoewel het nog niet duidelijk is met welk budget en welke naam op de teamkledij. Ook over de toekomst van de renners, waaronder Jakub Mareckzo en Etienne van Empel, is nog weinig tot geen duidelijkheid. Het ProTeam, het huidige Vini Zabú zou mogelijk doorstarten als continentale formatie.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws