[Update] Ellingworth terug naar INEOS; laat nieuwe Bahrain-ploegleider Stephens achter Wielrennen
Wielrennen

[Update] Ellingworth terug naar INEOS; laat nieuwe Bahrain-ploegleider Stephens achter

[Update] Ellingworth terug naar INEOS; laat nieuwe Bahrain-ploegleider Stephens achter

(4 december 2020, 08:00 uur) Rod Ellingworth is met per direct vertrokken bij Bahrain McLaren. De Britse coach werd afgelopen jaar nog met veel bombarie binnengehaald bij de ploeg uit het oliestaatje, waar hij voor een frisse wind moest gaan zorgen.

'Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan', zegt Ellingworth. 'Ik ben blij dat ik dit team heb mogen leiden en ik geloof dat ik vertrek terwijl ze er heel goed voorstaan.' De Brit is het meest trots op de vierde plek van Mikel Landa in de jongste Tour de France. 'Maar we hebben meerdere fantastische resultaten behaald, ik wil iedereen bedanken die met me samengewerkt heeft.' Ellingworth was onder meer verantwoordelijk voor het aantrekken van Wout Poels en Mark Cavendish.

'Rod wil een rol die dichter bij zijn hart ligt'

Bahrain McLaren in een statement

Update - 4 december 2020 (09.55 uur) - INEOS genoemd als bestemming

Volgens het persbericht vertrekt Ellingworth omdat zijn passie meer bij het ontwikkelen van individuele renners ligt, een rol die hij eerder bij Team Sky had. 'Daarom heeft hij ervoor gekozen om te vertrekken in deze rol en zichzelf te focussen op projecten die dichter bij zijn hart liggen', stelt Bahrain McLaren, waar de co-sponsor ook vertrekt. 'Bij de ploeg focussen we onszelf nu op de transitie naar volgend jaar, onder de naam Bahrain Victorious. We wensen Rod het beste toe.'

Volgens bronnen van La Gazzetta Dello Sport zou Ellingworth voor een terugkeer staan bij INEOS Grenadiers. De Brit werkte als performance manager bij de Britse ploeg tot 2019 en stond aan de basis van vele successen en Touroverwinningen. Het zou dus niet gek zijn als manager Dave Brailsford Ellingworth er maar al te graag weer bij zou hebben.

Update - 8 december 2020 (08.35 uur) - Ellingworth inderdaad terug naar INEOS

Wat al zo'n beetje in de sterren geschreven stond, is nu ook officieel beklonken. Rod Ellingworth keert bij INEOS Grenadiers terug op het oude nest, als sportief directeur. De Brit krijgt verantwoordelijkheid over het programma en de talentontwikkeling van 's werelds grootste talenten van INEOS Grenadiers. Zijn doelstelling om Bahrain McLaren naar een Tourzege te helpen strandt op deze manier al na één jaar.

Toch zal er iemand bij de ploeg uit het oliestaatje zijn die achter zijn oren zal krabben. Neil Stephens maakte juist vanuit UAE-Team Emirates de overstap naar Bahrain, om met Ellingworth te kunnen werken. 'Dat klinkt nu wel grappig', zegt Stephens. 'De aantrekkingskracht om met Rod te werken was groot, groter dan die van mijn eigen ploeg. Maar het betekent niet dat ik niet uitkijk naar het werken met de rest van de ploeg, al had ik wel vooral contact met Rod', concludeert Stephens in gesprek met Cyclingnews.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws