Teuns maakt na tussentijdse transfer debuut voor Israel-Premier Tech: 'Tijd gehad om te wennen' Wielrennen
Wielrennen

Teuns maakt na tussentijdse transfer debuut voor Israel-Premier Tech: 'Tijd gehad om te wennen'

Teuns maakt na tussentijdse transfer debuut voor Israel-Premier Tech: 'Tijd gehad om te wennen'

Dylan Teuns maakt op dinsdag zijn debuut voor Israel-Premier Tech in de Egmont Cycling Race. De 30-jarige Belg maakte in augustus verrassend tussentijds de overstap van Bahrain Victorious naar Israel, waar hij een contract tekende tot het einde van 2024. Na enkele weken acclimatiseren is hij nu klaar om te koersen.

Teuns reed in juli de Tour de France nog in het shirt van Bahrain, maar die ploeg bood hem de kans om al vanaf 1 augustus bij Israel te gaan koersen. Zodoende zien we hem dinsdag terug in het blauw-wit van zijn nieuwe ploeg. 'Ik rijd de Egmont Cycling Race en Druivenkoers, twee goede races voor mij op uitdagende parcours. Het is even anders in een nieuwe omgeving, maar ik ken veel mannen hier goed en heb enkele weken de tijd gehad om te wennen. Ik ben benieuwd wat ik kan laten zien', aldus Teuns in een persbericht.

De bedoeling was oorspronkelijk om namens Israel-Premier Tech meteen deel te nemen aan de Vuelta a España. Sportief directeur Rik Verbrugghe legt echter uit dat er voor een andere route is gekozen richting het najaar. 'Dylan krijgt een druk programma, met de Ronde van Lombardije in oktober als grote doel. Na twee koersen in België doet hij de Bretagne Classic-Ouest, alvorens hij de Tour of Britain rijdt voor een goed klassement.'

Voor de Egmont Cycling Race kan Israel-Premier Tech woensdag ook beschikken over onder meer Giacomo Nizzolo en Sep Vanmarcke. Woensdag in de Druivenkoers is Tourritwinnaar Simon Clarke van de partij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws