Tourdirecteur Prudhomme: 'Hoop dat het begin van de zomer een bevrijding wordt' Wielrennen
Wielrennen

Tourdirecteur Prudhomme: 'Hoop dat het begin van de zomer een bevrijding wordt'

Tourdirecteur Prudhomme: 'Hoop dat het begin van de zomer een bevrijding wordt'

Tourdirecteur Christian Prudhomme heeft goede hoop dat hij deze zomer een 'normale' Tour de France kan organiseren. 'Ik hoop dat we mensen langs de kant hebben, dat het begin van de zomer als een soort bevrijding voelt', stelt de Fransman. De Tour de France begint op 26 juni.

Het lukte Prudhomme en de zijnen om afgelopen september een strak georganiseerde Tour op poten te zetten, en vooralsnog gaat de grote baas er dus niet vanuit dat komende zomer een obstakel gaat vormen. 'De pandemie heeft een solidariteit ontwikkeld. Als er afgelopen jaar geen solidariteit was geweest, hadden we de drie grote wielerrondes nooit kunnen organiseren. Vooralsnog gaan we in 2021 met dezelfde geest verder', stelt Prudhomme, die zelf tijdens de Tour besmet raakte met corona, in gesprek met RTBF.

De wielersport staat bekend om zijn sociale aspect, om het feit dat het zo laagdrempelig is om contact te maken met de helden van de sport. Je zet een klapstoeltje langs een Franse weg en je kijkt al naar één van de grootste sportevenementen ter wereld. Prudhomme wil dat gevoel behouden. 'Dat aspect is voor mij essentieel en ik hoop dat we zo snel mogelijk weer die nabijheid kunnen leveren. Dat zal voor de één langer duren dan de ander. Ik kan in ieder geval niet geloven dat we in een wereld gaan leven waarin we elkaar niet de hand schudden!'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws