Twitter boos na beelden Bouhanni: 'Tijdslimiet heeft geen zin als je mag valsspelen' Wielrennen
Wielrennen

Twitter boos na beelden Bouhanni: 'Tijdslimiet heeft geen zin als je mag valsspelen'

Twitter boos na beelden Bouhanni: 'Tijdslimiet heeft geen zin als je mag valsspelen'

Op Twitter zijn beelden opgedoken van Nacer Bouhanni, die al stayerend aan de auto de Mont Ventoux over kwam en zo de tijdslimiet haalde van de elfde etappe. Bouhanni kwam als voorlaatste binnen, maar had hij niet uit koers gehaald moeten worden?

Het altijd gewaardeerde La Flamme Rouge kwam zaterdagavond laat met beelden, waarop Bouhanni meermaals aan de auto hangt van zijn ploeg Arkéa-Samsic. De Fransman haalde uiteindelijk de tijdslimiet, maar deed dit overduidelijk met stayeren en plakbidons. Luke Rowe van INEOS Grenadiers kwam in de elfde etappe als enige buiten tijd binnen. Hij kon naar huis.

Volgens het altijd kritische Twitter had Bouhanni allang gediskwalificeerd moeten worden. 'Het is een schande, niet alleen van de renner, maar ook van de sportief directeur die de auto bestuurt. Rowe wordt ondertussen naar huis gestuurd. De tijdslimiet heeft geen zin als je mag valsspelen', aldus La Flamme Rouge. In een kort fragment uit een video van Tour de Tietema is ook te zien hoe Bouhanni wordt geholpen.

Overigens kneep Bouhanni in de vijftiende etappe in de remmen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws