UAE duikt met ploeg van Reusser en Bastianelli ook het vrouwenpeloton in Wielrennen
Wielrennen

UAE duikt met ploeg van Reusser en Bastianelli ook het vrouwenpeloton in

UAE duikt met ploeg van Reusser en Bastianelli ook het vrouwenpeloton in

UAE Team Emirates gaat ook het vrouwenpeloton bestormen. De ploeg uit het Midden-Oosten werkt momenteel aan het opzetten van een damesploeg. Dat doet de organisatie in samenwerking met Alè BTC Ljubljana, dat reeds uitkomt op het hoogste niveau van het vrouwenwielrennen.

Afgelopen week kwam het nieuws over de naderende vrouwenploeg van UAE Team Emirates al naar buiten, maar nu heeft Mauro Gianetti besloten om officieel in te gaan op de geruchten. De ploegbaas laat via de website van het team weten blij te zijn met het werk aan de vrouwenploeg. 'Het is onderdeel van de UAE-ambitie om het wielrennen verder te ontwikkelen, in ondersteuning van ons wereldwijde project dat we in 2017 gestart zijn', legt hij uit.

Gianetti vertelt in Alè BTC Ljubljana het perfecte team te hebben gevonden om de ambitie waar te maken. Op dit moment probeert hij de juiste documenten in orde te krijgen om vanaf 1 januari 2022 de WorldTour-licentie in handen te hebben. Bij de ploeg zijn momenteel bekende rensters als Marlen Reusser, Marta Bastianelli en Mavi Garcia actief.

Momenteel is het nog afwachten hoe de ploeg voor komend seizoen er precies uit zal zien. Volgens Gianetti kan het nog enkele weken duren voordat het team definitief gepresenteerd wordt.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws