UAE-Team Emirates gaat nog maar eens de boer op met Pogacar: clausule van 200 miljoen (!) genoemd Wielrennen
Wielrennen

UAE-Team Emirates gaat nog maar eens de boer op met Pogacar: clausule van 200 miljoen (!) genoemd

UAE-Team Emirates gaat nog maar eens de boer op met Pogacar: clausule van 200 miljoen (!) genoemd

Tadej Pogacar zit er op 25-jarige leeftijd natuurlijk financieel al warmpjes bij met zijn prestaties in het wielrennen, maar als dat aan de grote bazen van UAE-Team Emirates ligt kan er nog wel wat bij. Volgens La Gazzetta dello Sport wordt er binnenkort (wederom) onderhandeld over een vernieuwde verbintenis van de Sloveense topper.

Met zijn overwinning in de Giro d'Italia fietste Pogacar meer dan 400.000 euro prijzengeld bij elkaar, hoewel dat voor het overgrote deel verdeeld worden onder zijn collega-renners en stafleden van UAE-Team Emirates. De grote klapper voor de Sloveen zelf kan komen met een vernieuwde verbintenis, waartoe ze in de Verenigde Arabische Emiraten direct in actie zijn geschoten.

Pogacar ligt nu nog vast tot en met 2027, maar er is de sjeiks in het Midden-Oosten veel aan gelegen om het contract van het goudhaantje te verlengen. Dit heeft te maken met het WK wielrennen in Abu Dhabi van 2028, al lijkt dit niet direct een parcours voor de Sloveen te worden: op nadrukkelijke wens van de UCI wordt dit vermoedelijk een WK voor sprinters.

UAE-Team Emirates wil Pogacar stevig aan zich binden

Eén van de voorzitters van de ploeg reisde in het slot van de Giro naar Italië om het een en ander alvast te bespreken. Op dit moment zou Pogacar zes miljoen euro per seizoen verdienen, terwijl er ook een ontsnappingsclausule zoals we die kennen van het voetbal vastgelegd is. Deze zou momenteel liggen op 150 miljoen euro, bedragen die we niet vaak tegenkomen in de wielersport.

Met de nieuwe overeenkomst, die volgens La Gazzetta dello Sport nakend is, komt er nog wat bovenop: Pogacar zou richting de acht miljoen euro salaris gaan, maar daarbij zou ook zijn clausule verhoogd worden richting de 180 of zelfs 200 miljoen euro. Het zou dan gaan om een contract tot en met 2029 of zelfs 2030 voor de 25-jarige renner.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news