UAE Team Emirates hield dominant Jumbo-Visma met speciale tactieken toch af als 'beste team ter wereld' Wielrennen
Wielrennen

UAE Team Emirates hield dominant Jumbo-Visma met speciale tactieken toch af als 'beste team ter wereld'

UAE Team Emirates hield dominant Jumbo-Visma met speciale tactieken toch af als 'beste team ter wereld'

UAE Team Emirates heeft het UCI teamklassement gewonnen, ondanks dat Jumbo-Visma alle grote rondes heeft gedomineerd. Het Nederlandse team eindigde als tweede, terwijl Soudal Quick-Step als derde eindigde. Ploegleider Mauro Gianetti reageerde op de overwinning van zijn team in een persbericht.

Dit is de eerste keer dat UAE Team Emirates het seizoen afsluit als leider in het UCI teamklassement. Het team behaalde in totaal 57 overwinningen en stond 139 keer op het podium. Hoewel Jumbo-Visma meer overwinningen behaalde, waren ze in de breedte minder succesvol, met 69 overwinningen en 127 podiumplaatsen.

Het team uit de Verenigde Arabische Emiraten kondigde teamselecties laat aan voor belangrijke wedstrijden om tactische voordelen ten opzichte van hun concurrenten te behalen, zo biecht Gianetti op bij Cyclingnews. Bovendien zochten ze naar punten waar ze maar konden, zelfs in minder prominente wedstrijden buiten de WorldTour.

Gianetti: 'UAE Team Emirates is het beste team ter wereld'

Gianetti is uiterst verheugd over de overwinning van zijn team. 'Dit resultaat bevestigt dat we het beste team ter wereld zijn. Het is speciaal voor ons en onze sponsors. Het betekent ook dat de Verenigde Arabische Emiraten nu het nummer één team in het professionele wielrennen hebben. Het was een van onze belangrijkste doelen voor 2023, naast de Tour de France. Hoewel we de Tour niet hebben gewonnen, eindigden we als tweede en derde. We hebben overwinningen behaald met achttien verschillende renners en hebben het jongerenklassement gewonnen in alle drie grote rondes. Dit toont aan dat de toekomst er rooskleurig uitziet. We hebben geïnvesteerd in jong talent, en dat werpt nu zijn vruchten af.'

Natuurlijk was Tadej Pogacar de renner die de meeste punten voor het team binnenhaalde, maar ook Adam Yates, die eveneens op het podium stond in Parijs, droeg bij aan de prestaties. Joao Almeida eindigde op het podium in de Giro, en Juan Ayuso bewees in de Vuelta dat hij met de besten kan concurreren. Marc Hirschi behaalde aan het einde van het seizoen eveneens veel punten, en namens de ploeg scoorde Brandon McNulty ook aanzienlijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws