🎥 Uno-X baalt van sluwe move TotalEnergies: 'Moeten wij dit echt accepteren?' Wielrennen
Wielrennen

🎥 Uno-X baalt van sluwe move TotalEnergies: 'Moeten wij dit echt accepteren?'

🎥 Uno-X baalt van sluwe move TotalEnergies: 'Moeten wij dit echt accepteren?'

Ploegbaas van Uno-X Jens Haugland is niet te spreken over een actie van TotalEnergies in de tweede etappe van de Tour du Var. Op beelden is te zien dat de ploegleider van de Franse ploeg Mathieu Burgaudeau een soort handaflossing geeft, waarna de renner ook voordeel haalt uit de passerende ploegleidersauto. Door de actie was Uno-X-renner Adne Holter meteen kansloos.

Burgaudeau en Holter vormden samen met Team DSM-renners Marco Brenner en Lorenzo Milesi de ontsnapping van de dag. Na de zwaarste klim van de etappe bleven Burgaudeau en Holter samen over. Vervolgens gaf de Fransman al de indruk de sterkste te zijn, maar is de manier waarop hij Holter lost niet de gebruikelijke.

Bij Uno-X waren ze er na afloop niet over te spreken. Holter reageert op Twitter met een sarcastische ‘chapeau’. Ploegbaas Haugland zegt op Twitter: ‘Wij zijn ook niet perfect en we hebben fouten gemaakt, maar accepteren we dit echt? Deze ouderwetse truc is noch “part of the game" noch het risico waard. Zoals de ploeg na de koers zei: “Het is niet een renner die van de karavaan gebruikt maakt om terug te keren, het was een gevecht voor de overwinning.”’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws