Uno-X doet het ook in Turkije: jonge Deen Hindsgaul Madsen rondt perfect ploegenspel af Wielrennen
Wielrennen

Uno-X doet het ook in Turkije: jonge Deen Hindsgaul Madsen rondt perfect ploegenspel af

Uno-X doet het ook in Turkije: jonge Deen Hindsgaul Madsen rondt perfect ploegenspel af

Jacob Hindsgaul-Madsen heeft raak geschoten op de Termessos-beklimming in de Tour of Antalya. De 21-jarige Deen rondde perfect ploegenspel af in een sprint tussen de favorieten.

Net als in Oman stond er ook in Antalya in de vroege middag een aankomst bergop op het programma, en wel in Termessos. Een rit waar veel jongens met vertrouwen naar uit zullen kijken, daar de absolute topfavoriet Jay Vine van Alpecin-Fenix in rit één op moest geven met ziekte.

Een Hongaar (Gergely Szarka) en Spanjaard (Edgar Nieto) vormden de tweekoppige vluchtgroep van de dag, wetende dat het peloton hen op of voor de slotklim wel in zou halen mochten zij wat publiciteit binnenharken voor hun ploegen.

Robeet laat zich zien in aanloop naar slotklim

Even voor de slotklim zagen we plots een demarrage van Ludovic Robeet, afgelopen jaar winnaar van Nokere Koerse. Hij kreeg de Britten Matthew Gibson en Jacob Scott met zich mee en gezamenlijk gingen zij op zoek naar de vluchters vooraan. Uiteindelijk bleek het allemaal geharrewar; het echte werk moest namelijk nog beginnen.

Op de klim werd al snel tempo gemaakt, maar het was niet lastig genoeg voor zeer grote verschillen. Zodoende zagen we aanval na aanval, tot het moment dat Uno-X het heft in handen nam. Alpecin-Fenix-renner Fabio Van Den Bossche zat ook op het vinkentouw.

Met nog twee kilometer te gaan versnelde Eduardo Sepulveda, toch één van de favorieten voor deze rit. Ook hem werd echter geen ruimte gegund door de jongens van Uno-X, die alles probeerden te controleren. Dat lukte de ploeg uit, want het liep uit op een sprint bergop. Daarin was de Scandinavische ploeg andermaal succesvol, met Hindsgaul Madsen.

Uitslag etappe 3 Tour of Antalya 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws