[Update] Astana-Premier Tech wordt Astana Qazaqstan Team: 'Ambitieuze plannen' Wielrennen
Wielrennen

[Update] Astana-Premier Tech wordt Astana Qazaqstan Team: 'Ambitieuze plannen'

[Update] Astana-Premier Tech wordt Astana Qazaqstan Team: 'Ambitieuze plannen'

(16 augustus 2021) Astana zal ook in 2022 te zien zijn in het WorldTour-peloton. Er was wat onzekerheid rondom de ploeg, onder meer door het terugtreden van co-sponsor Premier Tech, maar de Kazachse aandeelhouders staan garant voor de toekomst van de ploeg. Alexandre Vinokourov is ook terug als verantwoordelijke.

In een persbericht laat de ploeg weten dat ze ook in 2022 'gewoon' aanwezig zijn in de WorldTour. De Kazachse aandeelhouders zullen naar eigen zeggen doorgaan als teamsponsor en naamgever van de ploeg, die al sinds 2007 bestaat. Binnenkort komt er meer nieuws over contractverlengingen en transfers.

Het Canadese Premier Tech zal er zoals al eerder bekend was niet bijzijn. De Canadezen waren niet bepaald tevreden met de rol van Vinokourov, die nu terugkeert als teamverantwoordelijke na enkele maanden geleden buitenspel te zijn gezet.

Update - 8 oktober 2021 (11.15 uur): Astana Qazaqstan Team vanaf 2022

Astana-Premier Tech zal in 2022 Astana Qazaqstan gaan heten. Qazaqstan is volgens de ploeg de beste vertaling van Kazachstan in het Engels. Onder de naam Qazaqstan hoopt het land ook internationaal op de kaart te komen staan. Nurlan Smagulov, president van de Kazachse wielerbond, geeft aan dat de wielerploeg belangrijk promotiemateriaal wordt, waarin het beeld van Qazaqstan duidelijk naar voren moet komen. 'Ik ben blij dat de wielerbond een belangrijke rol gaat spelen in de ambitieuze plannen van het team.'

Alexandre Vinokourov is zoals bekend weer de ploegbaas, nadat hij door Premier Tech nog terzijde was geschoven. Ook hij is blij dat Astana met Qazaqstan echt teruggaat naar de roots. 'De laatste zestien jaar is het Astana Cycling project een belangrijke pijler van ons land in de wereld van sport. Astana Qazaqstan Team is niet alleen een nieuwe naam, het is een update van onze filosofie, waarbij we de wielersport beter willen integreren in Kazachstan.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws