[Update] Cope: 'Aranburu, G. Izagirre en De La Cruz naar Movistar in 2022' Wielrennen
Wielrennen

[Update] Cope: 'Aranburu, G. Izagirre en De La Cruz naar Movistar in 2022'

[Update] Cope: 'Aranburu, G. Izagirre en De La Cruz naar Movistar in 2022'

(28 juni 2021) Alex Aranburu lijkt ontzettend dicht bij een transfer naar Movistar te zijn. De Baskische renner wordt al langere tijd nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar de Spaanse formatie. Ook zijn ploeggenoot Gorka Izagirre zou kunnen terugkeren bij de ploeg.

Op 11 mei maakte La Gazzetta dello Sport reeds melding dat Aranburu, momenteel actief in de Tour de France, volgend seizoen mogelijk in de kleuren van Movistar te bewonderen zal zijn. Op dat moment zouden er gesprekken hebben plaatsgevonden over een Spaans dienstverband. Nu anderhalve maand later kan de champagne volgens hetzelfde medium uit de kast gehaald worden. 'De overstap kan als done deal beschouwd worden', zo klinkt het op Twitter.

Aranburu is niet de enige Baskische renner die in verband wordt gebracht met een transfer naar Movistar. Zijn ploeggenoot, Gorka Izagirre, wordt door de Italiaanse sportkrant eveneens genoemd. Deze onderhandelingen zouden echter nog niet in dezelfde situatie zitten als die van Aranburu. Izagirre reed tussen 2014 en 2017 al voor de ploeg van Eusebio Unzué.

Update - 28 juni (16.10 uur): Naast Aranburu en Gorka Izagirre ook De La Cruz naar Movistar

Volgens het Spaanse radiostation Cope heeft Movistar zich definitief versterkt met Alex Aranburu, David De La Cruz en Gorka Izagirre. Aranburu en Izagirre komen over van Astana- Premier Tech, terwijl De La Cruz rondrijdt bij UAE Team Emirates. De laatstgenoemde kreeg daar een grote tegenslag te verwerken met het mislopen van de Tourselectie. De Spanjaarden gaan dus volgens Cope vanaf 2022 de ploeg Movistar versterken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws