Update II | Movistar lanceert derde seizoen El Dia Menos Pensado per direct wereldwijd op Netlifx Wielrennen
Wielrennen

Update II | Movistar lanceert derde seizoen El Dia Menos Pensado per direct wereldwijd op Netlifx

Update II | Movistar lanceert derde seizoen El Dia Menos Pensado per direct wereldwijd op Netlifx

(7 april 2022) Even leek het erop dat het derde seizoen van de succesvolle wielerserie El Dia Menos Pensado niet op Netflix zou komen, maar donderdag kwamen de makers met een welkome verrassing: dit voorjaar komt het alsnog op de streamingdienst.

De regisseur van de serie, Marc Pons, heeft dat laten weten in gesprek met Spaanse media. Hij hoopt dat de serie nog voor de Giro (die over een maand start) te zien zal zijn bij Netflix. In het derde seizoen komen onder meer de Vuelta-opgave van Miguel Ángel López en de vrouwenploeg van Annemiek van Vleuten aan bod.

El Dia Menos Pensado is tot dusver een groot succes gebleken. In de serie worden de renners van wielerploeg Movistar gevolgd door camera's gedurende het seizoen, waarbij de goede en minder goede momenten op mooie wijze in beeld worden gebracht.

Netflix is sowieso bezig met wielercontent: in het voorjaar van 2023 komt er ook een serie over de Tour de France online, waarbij acht ploegen van het hoogste niveau gevolgd worden gedurende de Tour van dit jaar. Deze serie is gebaseerd op Drive to Survive van Formule 1.

Update - Maandag 13 juni 2022 (11.25 uur): Netflix weet nog niet wanneer derde seizoen El Dia Menos Pensado online komt

Op 7 april liet Movistar nog vol trots weten dat het derde seizoen van hun serie El Dia Menos Pensado nog dit voorjaar op Netflix zou komen, maar sindsdien is het ijzingwekkend stil als het gaat om de beelden. Het lijkt er dus op dat regisseur Marc Pons iets te enthousiast is geweest met zijn woorden.

De Amerikaanse streamingsdienst laat aan In de Leiderstrui weten dat het nog geen weet heeft van een eventuele releasedatum van het derde seizoen van de wielerserie en dat we de woorden van Pons niet direct voor waarheid aan mogen nemen. Zodra er meer bekend is, communiceert Netflix dit naar eigen zeggen via haar eigen kanalen en niet via derden.

Update II - donderdag 15 september 2022 (09.50 uur): Derde seizoen El Dia Menos Pensado staat eindelijk op Netflix

Goed nieuws vanuit het Movistar-kamp vrijdag: het derde seizoen van El Dia Menos Pensado staat op Netflix, zo laat de Spaanse ploeg weten. Met de tweede plek van Enric Mas in de Vuelta had Movistar recent nog een mooie meevaller, waardoor er kennelijk genoeg vertrouwen is om de serie wereldwijd te lanceren. 'Het heeft wat tijd gekost, sorry daarvoor, maar het is nu beschikbaar', laat de ploeg weten. Veel kijkplezier!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws