[Update] Jungels rijdt Ronde van Luxemburg na twee maanden blessureleed en zware operaties Wielrennen
Wielrennen

[Update] Jungels rijdt Ronde van Luxemburg na twee maanden blessureleed en zware operaties

[Update] Jungels rijdt Ronde van Luxemburg na twee maanden blessureleed en zware operaties

(17 juni) Bob Jungels zal zijn opwachting niet maken namens AG2R Citroën Team in de Tour de France. Zijn ploeg meldt dat de Luxemburger kampt met een slepende beenblessure en niet op tijd hersteld is voor de Tourstart in Brest, op 26 juni.

Jungels heeft naar verluidt al langer last van de kwetsuur, waardoor zijn vormpeil niet goed zal zijn. Het gaat om een vernauwing of verdikking van de slagader in zijn been. De komende periode wordt gekeken of Jungels wordt geopereerd of niet. Naast de Tour de France zullen ook de Olympische Spelen te vroeg komen. 'Het is een enorme teleurstelling', zo verzucht Jungels.

De klimmer legt uit dat hij een moeilijke seizoenstart had bij AG2R. Jungels wilde graag top zijn, maar kreeg dat niet voor elkaar. 'In de Ronde van Zwitserland was ik blij met mijn achttiende plaats in de tijdrit in de eerste etappe. Toen kwam echter de pijn die ik al enkele jaren voel bij inspanning, gestaag terug. Ik ben enerzijds opgelucht dat ik nu weet waarom ik al drie jaar zo wisselvallig presteer, maar de teleurstelling is ook heel groot.'

Update: 31 augustus 2021 (10.10 uur) - Jungels keer terug in koers bij Skoda Tour

Bob Jungels keer terug na een lange koersloze periode door blessureleerd. De Luxemburger van AG2R Citroën miste de Ardennenklassiekers en de Tour de France en moest twee operaties doorstaan. Nu rijdt hij in de Ronde van Luxemburg van 14 tot 18 september de eerste wedstrijdkilometers. 'Het was een moeilijke periode en ben blij dat ik een verklaring heb voor de problemen die ik had. Helaas kwamen er twee zware operaties aan te pas en het duurde even voor ik een stap terug kon zetten, maar ik heb nu weer plezier en motivatie.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws