[Update] Nieuwe tegenslag De Plus: einde seizoen na virale infectie Wielrennen
Wielrennen

[Update] Nieuwe tegenslag De Plus: einde seizoen na virale infectie

[Update] Nieuwe tegenslag De Plus: einde seizoen na virale infectie

Sep Vanmarcke en Laurens De Plus kunnen de Tour de France op hun buik schrijven. De 32-jarige Belg van Israel Start-Up Nation en de 25-jarige Belg van INEOS Grenadiers vertellen in Het Nieuwsblad dat ze fysiek niet top zijn door ongemakken van eerder dit jaar.

Vanmarcke is naar eigen zeggen pas drie weken weer in training. Hij rijdt momenteel rond in de Ronde van Zwitserland, maar is hij eigenlijk nog helemaal niet klaar voor. Sinds het klassieke voorjaar sputtert zijn lichaam tegen. 'Mijn wattages trokken op niks en zelfs een eenvoudige duurtraining was te zwaar. Ook mijn bloedwaarden waren helemaal gekelderd. Na onderzoek bleek ik mijn lichaam geforceerd te hebben door na een ziekte tijdens Parijs-Nice nog te willen scoren in het voorjaar. Dat lukte met de vijfde plaats in de Ronde van Vlaanderen, maar nadien kreeg ik een weerbots.'

Daar betaalt Vanmarcke nu al wekenlang de rekening voor. 'Pas drie weken geleden ben ik weer beginnen te trainen. Mijn doelen voor juni en juli vallen weg. Mijn huidige niveau is te vergelijken met dat van november na de winterpauze. Ik weeg enkele kilo’s te veel en hoor hier eigenlijk niet thuis. Er is nog veel werk aan de winkel. Een hoofdrol op het BK? In principe niet, maar op één dag weet je nooit. Aan die strohalm houd ik mij vast.' Vanmarcke maakt van de Vuelta a España en Parijs-Roubaix zijn hoofddoelen voor het najaar.

De Plus was overtraind: 'Zelfs naar tv kijken lukte amper'

Naast Vanmarcke kan België in de Tour de France ook niet rekenen op De Plus. De Belgische klimmer verkaste afgelopen winter van Jumbo-Visma naar INEOS Grenadiers, maar reed daar geen koers meer voor sinds de Ronde van het Baskenland in april. 'Toen ik thuis kwam van het Baskenland was ik ontzettend moe. Zelfs vanuit de zetel naar tv kijken lukte amper. Ik heb mij laten onderzoeken door de dokter en bleek dat ik overtraind was.' De Tour komt te vroeg, maar De Plus is net als Vanmarcke wel weer op de weg terug. 'Intussen is het vermoeide gevoel helemaal verdwenen en ben ik opnieuw goed aan het opbouwen. De Tour rijden zal niet meer lukken, maar in het najaar zal ik nog een mooi programma kunnen afwerken.'

Update - 28 juli 2021 (14.30 uur): Einde seizoen Laurens de Plus door infectie

Wederom een tegenslag voor Laurens De Plus. De Belg kan dit seizoen niet meer in actie komen voor INEOS Grenadiers door een virale infectie. Dat werd bekendgemaakt via de ploegsite. De Belg reed nog amper koersen dit jaar, doordat hij eerder te maken kreeg met overtraining. Na de Tour de France moet hij dus nu ook de Vuelta a España vergeten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws