Update | Van Aert krijgt groen licht en start in de Tour: 'De irritatie in de knie is weg' Wielrennen
Wielrennen

Update | Van Aert krijgt groen licht en start in de Tour: 'De irritatie in de knie is weg'

Update | Van Aert krijgt groen licht en start in de Tour: 'De irritatie in de knie is weg'

(23 juni 2022) Wout van Aert zal zondag niet de wegwedstrijd bij het BK wielrennen in Middelkerke rijden. De Belg van Jumbo-Visma heeft een lichte knieblessure opgelopen en wil richting de Tour de France geen enkel risico nemen.

Van Aert stootte tijdens een training in Tignes zijn knie aan zijn stuur en volgens Jumbo-Visma is er sindsdien sprake van 'lichte irritatie'. Van Aert en zijn ploeg hebben besloten om het iets rustiger aan te doen, zodat hij volledig fit aan de start staat van de Tour de France. Die begint op 1 juli in Kopenhagen.

De 27-jarige Van Aert had zondag zijn titel verdedigd bij het BK en dus baalt hij ervan dat hij er niet bij is. De tijdrit op donderdag in Gavere sloeg hij door een hoogtestage sowieso al over. 'Ik vind het erg jammer dat ik mijn trui niet kan verdedigen. Ik zou nooit zomaar passen voor een BK. Ik vind het ook jammer dat ik het tijdrijden moest missen omdat het gewoon niet in de planning paste', zo klinkt het in een persbericht.

De Tour is echter het allerbelangijkste, zo benadrukt Van Aert. 'Als ik de Tour niet in gedrang wil brengen is dit het verstandigste besluit.' Jumbo-Visma zal zondag alleen nog met Tiesj Benoot, Nathan Van Hooydonck en Tosh Van der Sande het BK rijden.

In Het Laatste Nieuws blijft performance coach Mathieu Heijboer redelijk op de vlakte als het over de ernst van de blessure gaat. 'Hij laat de fiets aan de kant tot en met zondag. Op dit moment is de Tour niet in gedrang, maar honderd procent garantie heb je nooit. Elke blessure is anders. Geen enkele dokter kan die op papier zetten. Maar ga maar uit van het positieve.' Of zoals hij het ook zegt: 'Dit is vervelend, maar er is geen paniek. We zijn er op tijd bij.'

Update onder de foto!

Update | Van Aert krijgt groen licht en start in de Tour: 'De irritatie in de knie is weg'

Update - 28 juni 2022 (16.50 uur): Van Aert krijgt groen licht en start in de Tour

Zoals verwacht heeft Wout van Aert groen licht gekregen van de medische staf van zijn team Jumbo-Visma voor de Tour de France. De Belg zal dus vrijdag gewoon aan de start staan van de openingstijdrit. Van Aert testte vandaag de knie met een intensieve training, en die verliep vlot. De knie speelde niet meer op en dus lijken alle zorgen rondom de blessure verdwenen.

'De inschatting die we vooraf hadden gemaakt, klopt. De knie van Wout heeft de tijd gehad om te herstellen. Hij reist dinsdag mee af naar Denemarken. Het was dubbel: enerzijds wisten we perfect wat we moesten doen en is het gewoon logisch dat Wout de Tour kan rijden. Anderzijds is er altijd dat ene procentje bezorgdheid', zo vertelt woordvoerder Ard Bierens aan HLN.

Via Strava maakt Van Aert dinsdag aan alle onzekerheid een einde, door te stellen dat hij op de fiets weer alles kan wat hij graag wil. 'Ik zit sinds zaterdag weer op de fiets, na vier dagen verplichte rust. Ik ben begonnen met korte sessies, twee keer op een dag. Gisteren (maandag, red.) kon ik een langere duurrit doen zonder pijn. Het lijkt erop dat ik op het juiste moment ben afgeremd. De irritatie in de knie is weg en ik kan weer volle kracht zetten op de pedalen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws