Valpartij in sprint ontsiert Europese seizoensopener, Lonardi (EOLO) pakt de zege Wielrennen
Wielrennen

Valpartij in sprint ontsiert Europese seizoensopener, Lonardi (EOLO) pakt de zege

Valpartij in sprint ontsiert Europese seizoensopener, Lonardi (EOLO) pakt de zege

De Clàsscica Comunitat Valenciana 1969 is een prooi geworden voor Giovanni Lonardi. De renner van EOLO-Kometa was de snelste in een door een valpartij ontsierde massasprint. De Belg Amaury Capiot finishte als tweede.

In Spanje stond de eerste Europese koers op de weg op het programma: 175 kilometer lang met finish in Valencia. Vorig seizoen werd de wedstrijd gewonnen door Lorenzo Manzin en ook dit jaar was de kans weer groot dat de race beslist zou worden in een massasprint.

Grote kopgroep kleurt de dag

Toch lieten dertien renners zich niet door dat soort vooruitzichten belemmeren. Zij trokken al vroeg in de race in de aanval, maar het heuvelwerk in de beginfase zorgde ervoor dat enkelen moesten afhaken. De mannen van Burgos-BH namen het zekere voor het onzekere en lieten de groep niet al te ver wegrijden.

Van de oorspronkelijke kopgroep wisten Sandy Dujardin (TotalEnergies), Alessandro Verre (Arkéa Samsic) en Roger Adrìa (Equipo Kern Pharma) het het langst uit te houden. Zij verdedigden in de slotfase van de wedstrijd nog een kleine voorsprong op het aanstormende peloton. Met negen kilometer te gaan werden zij ingerekend.

Lonardi sprint naar zege na valpartij in peloton

Vervolgens werkten de ploegen toe naar de onvermijdelijke massasprint. Terwijl EOLO-Kometa de kop van de koers genomen had, gebeurde er achter hen een valpartij in het peloton. Drie renners hadden daardoor plots een gat te pakken. Van hen was het Lonardi die het kalmst bleef en het snelst bleek. De Italiaan maakte op die manier het werk van zijn ploeg EOLO-Kometa prima af.

Uitslag Clàssica Comunitat Valenciana 1969

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws