Valse start voor Van Kessel: Nederlander breekt sleutelbeen en moet vier tot zes weken toekijken Wielrennen
Wielrennen

Valse start voor Van Kessel: Nederlander breekt sleutelbeen en moet vier tot zes weken toekijken

Valse start voor Van Kessel: Nederlander breekt sleutelbeen en moet vier tot zes weken toekijken

Slecht nieuws voor Corné van Kessel. De Nederlander van Tormans Cyclo Cross Team is op woensdag gevallen tijdens een cross-training en heeft daarbij zijn sleutelbeen gebroken. Dat meldt zijn ploeg in een persbericht.

Van Kessel had zijn focus net een paar weken verlegd van de weg naar de cross. Nadat hij half september nog de Gooikse Pijl reed, ging hij een week later van start in de veldrit in Beringen. Hij werd er veertiende. Op 1 oktober in Meulebeke ging het al een stuk beter en finishte Van Kessel als vijfde. Normaliter was hij afgereisd naar Amerika, voor de crossen in Waterloo en Fayetteville, maar die gaan nu aan zijn neus voorbij.

Van Kessel baalt van trainingsongeluk

De 31-jarige Van Kessel werd reeds geopereerd in Herentals en zal enkele weken moeten revalideren. 'Tijdens de warming-up verloor ik de controle over mijn fiets, op een stuk dat ik al zo vaak gereden heb. De consequenties zijn teleurstellend. In Meulebeke toonde ik progressie richting de eerste belangrijke wedstrijden van het seizoen. Na mijn operatie zal ik er alles aan doen om zo snel mogelijk terug te keren.'

Teamdokter Mathieu Vermeersch benadrukt dat dat nog wel even kan duren. 'Het was een complexe breuk, al zal hij snel weer op de rollers kunnen fietsen. Vervolgens zal hij naar de weg gaan, maar het zal wel vier tot zes weken duren voordat Corné weer terug is in de cross.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news