Van Aert geeft seizoen een 8,5: 'Tokio mijn beste prestatie, ritzege Mont Ventoux was zot' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert geeft seizoen een 8,5: 'Tokio mijn beste prestatie, ritzege Mont Ventoux was zot'

Van Aert geeft seizoen een 8,5: 'Tokio mijn beste prestatie, ritzege Mont Ventoux was zot'

Wout van Aert kan alleen maar beamen dat zijn 2021 uiterst succesvol was. De Belg van Jumbo-Visma werd dinsdag uitgeroepen tot Flandrien van het Jaar en ging bij het gala in gesprek met Het Nieuwsblad over zijn successen en dieptepunten.

Successen warer er nogal veel. Zo won Van Aert onder meer de Amstel Gold Race, drie Touretappes en vier ritten in de Tour of Britain. Toch kiest hij voor een ander moment als hoogtepunt. 'Het beste gevoel had ik misschien in de Ronde van Groot-Brittannië, maar de wegrit van Tokio was mijn beste prestatie. Ik haalde daar een niveau op een terrein dat normaal net te hoog gegrepen is.' Van Aert werd er uiteindelijk tweede.

Het mooiste moment? 'De ritzege in de Tour op de Mont Ventoux. Het was zot om mee te maken, die dag klopte alles', zo vervolgt hij. Toch waren er volgens Van Aert ook wel wat moeilijke momenten. 'In de eerste plaats het WK, omdat ik er veel meer van verwacht had. Ook de Ronde van Vlaanderen behoort tot die categorie. Misschien zelfs meer dan de wegrit op het WK. En de tijdrit op het WK. Toen had ik het erg lastig met die nipte tweede plaats.'

Van Aert vreest favorietenrol

Voor de komende jaren is Van Aert voornemens om zijn palmares verder te vullen, al weet hij dat dat steeds lastiger zal worden. 'Het is niet zo dat ik geen favoriet meer wil zijn, want ik vermoed dat ik dat volgend jaar ook in bijna elke koers zal zijn. Maar je kan ook goed bezig zijn en naar een koers trekken waar er nog vier andere favorieten zijn. Op het WK leek heel de wereld vergeten dat er nog meerdere goeie coureurs aan de start stonden naast Wout van Aert.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws