Van der Hoorn heeft kasseienetappe met rood omcirkeld: 'Dinsdag was het echt slecht' Wielrennen
Wielrennen

Van der Hoorn heeft kasseienetappe met rood omcirkeld: 'Dinsdag was het echt slecht'

Van der Hoorn heeft kasseienetappe met rood omcirkeld: 'Dinsdag was het echt slecht'

Taco van der Hoorn wordt door veel mensen naar voren geschoven als outsider voor de kasseienrit in de Tour de France van woensdag. De Nederlander van Intermarché-Wanty-Gobert reed dit jaar een goede Parijs-Roubaix en wil zichzelf graag ook tonen in de Tour.

Tot dusver heeft Van der Hoorn zich voor het grote publiek redelijk koest gehouden, maar onder de motorkap zit er al wat sleet op. 'Heb me wel eens beter gevoeld, maar het gaat oké', verklaart Van der Hoorn in een belgesprek met Laurens ten Dam, Thomas Dekker en Stefan Bolt van The Live Slow Ride Fast Podcast.

Van der Hoorn had het in rit naar Calais zwaar

'Ik ben blij dat ik in de Tour ben, maar ik had niet mijn beste dag', zo geeft Van der Hoorn aan. 'Het was echt slecht, afzien gewoon. Pittig, pittig dagje', zucht hij uit. 'Halverwege reden ze al eens vies tempo en het ziet er dan niet hard uit, maar dat ging het wel. Trek-Segafredo trok flink door, maar volgens mij had Mads Pedersen het zelf lastig en toen stopten ze maar.'

'Ik dacht: het gaat wel weel hard, maar je moet mee. Die andere dagen waren supermakkelijk, die ritten in Denemarken stelden niets voor', vervolgt Van der Hoorn. 'Op het laatste heb ik hem dinsdag ook maar aan de kant gezet, nadat de jongens goed gepositioneerd zaten.'

Nu kan de blik op woensdag, als Van der Hoorn als schaduwfavoriet van start gaat in de etappe over de kasseien van Noord-Frankrijk. 'De focus staat daar wel op, die rit is met rood omcirkeld in de agenda. Het was lekkerder geweest om er met goede benen heen te trekken, maar alsnog kan ik teren op een goed NK en een goede trainingsopbouw. Ik hoop dat het woensdag beter gaat', blikt de ontsnappingskoning vooruit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws