[Update] Van der Hoorn tekent bij Wanty en zegt BEAT Cycling alweer vaarwel Wielrennen
Wielrennen

[Update] Van der Hoorn tekent bij Wanty en zegt BEAT Cycling alweer vaarwel

[Update] Van der Hoorn tekent bij Wanty en zegt BEAT Cycling alweer vaarwel

(25 november 2020) De coronacrisis heeft een flinke impact op het wielerpeloton. Veel renners moeten vechten voor een plekje in een profploeg, waar de sponsorbudgetten flink onder druk staan. Taco van der Hoorn maakte onlangs bekend onderdak gevonden te hebben bij BEAT Cycling, maar ziet de ernst van de zaak in.

Het contract van Van der Hoorn bij Jumbo-Visma werd niet verlengd, dus moest hij -net als vele anderen- op zoek gaan naar een nieuwe ploeg. Met zijn transfer naar BEAT Cyling doet de 26-jarige renner een stapje terug naar een continentale ploeg, waarbij de coronacrisis naar eigen zeggen van grote invloed is geweest. ‘Zonder corona was er misschien ergens bij een grotere ploeg nog wel een plekje voor mij geweest’, zegt Van der Hoorn in gesprek met het AD. ‘Veel goede renners hadden prof kunnen blijven en van waarde kunnen zijn.’

Ondanks het feit dat Van der Hoorn vanaf volgend seizoen op papier geen prof meer is, blijft hij op dezelfde manier trainen als nu. ‘Je hebt er niks aan om op 95 procent te gaan trainen. Dan kun je alleen meerijden, dus ik moet vol gaan. En vorig jaar heb ik ontdekt dat ik ook met mijn camper op hoogtestage kan’, legt hij uit. Van der Hoorn is niet de enige renner waarvan het contract niet verlengd werd. 'De markt is wel een beetje ingestort. Goede renners bieden zich voor een klein prijsje aan om zo toch een plekje te krijgen in de WorldTour. Dan weet je: het wordt lastig voor een renner zoals ik’, eindigt Van der Hoorn.

Update - 16 december 2020 (14.25 uur): Van der Hoorn tóch nog naar de WorldTour

Taco van der Hoorn maakt dan toch zijn opwachting in de WorldTour voor het komende seizoen, meldt De Telegraaf. De 27-jarige Nederlander moest weg bij Jumbo-Visma, vond geen nieuwe ploeg, koos voor het continentale BEAT Cyling, maar tekent nu alsnog voor Intermarché-Wanty Gobert. Bij BEAT Cycling reageert men met enige teleurstelling, maar ook begrip. 'Zonde dat we Taco alweer kwijt zijn. Het was in zijn contract opgenomen dat hij alsnog zou kunnen verkassen bij interesse van een grotere ploeg', aldus teammanager Geert Broekhuizen. 'We wisten dat dit kon gebeuren. Tegelijkertijd hielden we er steeds wat minder rekening mee, omdat alle ploegen langzamerhand vol zitten. Voor ons is het een groot gemis, aangezien een coureur met WorldTour-jaren altijd een welkome versterking is.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws