Verschuivingen in Italiaanse kalender: Milaan-Turijn naar voorjaar, Giro en Tirreno eerder Wielrennen
Wielrennen

Verschuivingen in Italiaanse kalender: Milaan-Turijn naar voorjaar, Giro en Tirreno eerder

Verschuivingen in Italiaanse kalender: Milaan-Turijn naar voorjaar, Giro en Tirreno eerder

Woensdag kende Milaan-Turijn een mooie editie met veel grote namen, waar Primoz Roglic uiteindelijk de overwinning greep. Het was voorlopig wel de laatste keer dat de wedstrijd in het najaar werd verreden, want vanaf 2022 kent de koers haar plek voor Milaan-Sanremo. Ook andere Italiaanse koersen verschuiven met hun datum, zo maakte organisator RCS bekend.

Milaan-Turijn werd lange tijd in het voorjaar gereden, maar vanaf 2012 vond de Italiaanse eendagswedstrijd altijd in het najaar plaats. In 2022 is de koers echt weer terug in het voorjaar en wel op 16 maart. Daarmee geldt het niet zoals dit jaar als voorbereidingswedstrijd op de Ronde van Lombardije, maar als opwarmer voor Milaan-Sanremo, die drie dagen later wordt verreden (19 maart). Het betekent een nog voller Italiaans voorjaar, waar ook de Strade Bianche (5 maart) en de Tirreno-Adriatico (7-13 maart) in zitten verscholen.

Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice tegelijk

Nu de Tirreno-Adriatico in plaats van de woensdag na Strade Bianche al op de maandag begint, heeft het nog meer overlap met Parijs-Nice. Waar de Tirreno-Adriatico nu van 7 tot 13 maart wordt verreden, begint Parijs-Nice een dagje eerder, op 6 maart. Beide koersen finishen dan zondag 13 maart, wat voor de echte wielerfans een week lang twee beeldschermen voor je neus betekent.

Overigens kwam RCS ook nog met de mededeling dat de Giro d'Italia op vrijdag 6 mei begint en een extra rustdag kent. Hierdoor kan de terugreis naar Italië makkelijker worden gemaakt, aangezien de start in het buitenland is. In Hongarije kon het in 2022 door corona niet doorgaan, dus die lijken de beste papieren te hebben voor de start in 2022. Echter wordt ook Slowakije genoemd als mogelijke kandidaat, zo meldt Sporza.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws