Honoré wint laatste etappe Settimana Coppi e Bartali, landgenoot Vingegaard eindwinnaar Wielrennen
Wielrennen

Honoré wint laatste etappe Settimana Coppi e Bartali, landgenoot Vingegaard eindwinnaar

Honoré wint laatste etappe Settimana Coppi e Bartali, landgenoot Vingegaard eindwinnaar

De laatste etappe in de Settimana Coppi e Bartali is een prooi geworden voor Mikkel Honoré van Deceuninck-Quick-Step. Jonas Vingegaard behield succesvol zijn leiderstrui en mag zich eindwinnaar noemen van de Italiaanse koers.

In deze slotrit van de Wielerweek van Coppi e Bartali leek het wel een week vervroegd Pasen, gezien het aantal renners dat al vroeg in de etappe al hun eieren in één mandje stopten. Matteo Jorgenson, Marco Brenner, Ben Swift, Mikkel Honoré, Alessandro De Marchi, Alessandro Fancellu en Juan Felipe Osorio vormden de kopgroep van de dag, geen slecht gezelschap om mee op pad te zijn.

Jumbo-Visma moest in het peloton flink aan de bak om deze elite-kopgroep bij te houden in dienst van leider Vingegaard. Van de zeven gezanten bleven uiteindelijk Honoré, De Marchi en Swift over. Het peloton moest alles uit de kast halen, maar greep ook deze mannen uiteindelijk op enkele kilometers van de aankomst.

Vingegaard in de aanval, Honoré mee

Leider Vingegaard wilde zijn overmacht verzilveren door op de laatste stroken bergop ten aanval te trekken. Eén iemand volgde, de eerdere vroege vluchter en landgenoot Honoré. Hij kreeg aan de streep de zege van Vingegaard, wat een mooi Deens onderonsje opleverde.

Uitslag & eindklassementen Settimana Coppi e Bartali 2021 


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws