Vingegaard grijpt net naast de bloemen in Dauphiné: 'Startte misschien iets té snel' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard grijpt net naast de bloemen in Dauphiné: 'Startte misschien iets té snel'

Vingegaard grijpt net naast de bloemen in Dauphiné: 'Startte misschien iets té snel'

Jonas Vingegaard eindigde woensdag als tweede in de tijdrit van het Critérium du Dauphiné. De Deen moest enkel landgenoot Mikkel Bjerg (UAE-Team Emirates) voor zich dulden, maar stond na afloop toch tevreden de pers te woord.

'Ik had graag gewonnen en het geel gepakt, maar Mikkel heeft een heel goede tijdrit gereden', deelde Vingegaard direct een compliment uit. 'Die van mij was ook goed, maar Mikkel was indrukwekkend. Hij pakt de trui, maar hopelijk kan ik die de komende dagen pakken. We hoeven nu niet op kop te rijden, dat scheelt.'

Vingegaard begon misschien iets té snel

De kopman van Jumbo-Visma was bij tussenpunt één nog veruit de snelste. 'Het was het plan om snel te starten, maar ik ging misschien iets té snel. Ik probeerde nog wat te sparen voor het laatste gedeelte, maar er zat niet veel meer in. Misschien had ik dus wat rustiger moeten starten.'

Donderdag gaat het Critérium du Dauphiné verder met een heuvelrit, alvorens ze in het slotweekeinde de bergen induiken. Vingegaard staat er van de klassementsrenners het beste voor op het moment.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws