Vingegaard toont zich ook na de Vuelta de ideale meesterknecht: 'Mag ik ook een burger meenemen voor Sepp?' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard toont zich ook na de Vuelta de ideale meesterknecht: 'Mag ik ook een burger meenemen voor Sepp?'

Vingegaard toont zich ook na de Vuelta de ideale meesterknecht: 'Mag ik ook een burger meenemen voor Sepp?'

Jonas Vingegaard wist met zijn ploeg Jumbo-Visma na de Tour de France ook de Vuelta a Espana te winnen. De Deen was ditmaal niet zelf de gevierde man, maar tijdens en na de ronde toonde hij zich wel een geweldige ploegmaat voor Sepp Kuss.

Het Deense TV2 had tijdens de ronde al vernomen wat hun landgenoot graag wilde hebben na het finishen van de Vuelta en nam dus een hamburger van de McDonalds mee voor Vingegaard, die zich ook op dat moment een meesterknecht toonde. 'Mag ik er ook één meenemen voor Sepp? Ik weet zeker dat hij er graag ook een zou willen', aldus Vingegaard in Madrid, met een biertje in zijn andere hand.

De slotrit door de Spaanse hoofdstad was nog moeilijker dan hij verwacht had. 'Er reed een sterke kopgroep weg, dus we moesten nog vrij hard rijden. Dat was zwaar, maar we hebben de finish bereikt en alles is goed verlopen', zei de Deen. 'Dat we Madrid bereiken op de eerste, tweede en derde plaats, is gewoon waanzinnig gaaf. Al bij al is het een geweldige ervaring', liet de klimmer optekenen na de drieweekse rittenkoers, waarmee hij direct ook zijn seizoen 2023 beëindigde.

Kuss lovend over Vingegaard: 'Trots en vereerd'

Winnaar Kuss was na afloop uiteraard lovend over zijn Deense ploegmakker. 'Normaal sta ik daar, naast het podium, om deze twee gasten naast me te zien zegevieren. Ik ben trots en vereerd dat ik aan hun zijde heb gestaan in de Giro en de Tour, en nu in de Vuelta. Het waren drie bizarre weken en ik had het nooit kunnen doen zonder hun support en dat van de hele ploeg. Naast goede renners zijn het mooie mensen', aldus de Amerikaan van Jumbo-Visma, die met de Vuelta a Espana zijn eerste grote ronde wist te winnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws