Vingegaard wordt héél even in verlegenheid gebracht na solo-stuk in Tirreno op Internationale Vrouwendag Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard wordt héél even in verlegenheid gebracht na solo-stuk in Tirreno op Internationale Vrouwendag

Vingegaard wordt héél even in verlegenheid gebracht na solo-stuk in Tirreno op Internationale Vrouwendag

Jonas Vingegaard heeft in de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico een voorschot genomen op de eindzege in de Italiaanse WorldTour-koers. De Deen reed op de San Giacomo-klim weg van de concurrentie en werkte de circa laatste dertig kilometer van de rit vervolgens solo af. Aan de meet bedroeg de voorsprong meer dan een minuut.

Vingegaards ploeg Visma | Lease a Bike nam de rit voor het overgrote deel in de handen. Steven Kruijswijk en Dylan van Baarle reden de gehele dag achter de kopgroep aan, waarna de inleiding op de aanval van de Deen van Attila Valter en Ben Tulett kwam. Cian Uijtdebroeks was uiteindelijk nog niet eens per se nodig als superhelper, wat genoeg zei over de suprematie van de tweevoudig Tourwinnaar.

'Om eerlijk te zijn, hadden we altijd al het plan om het in deze rit te proberen', vertelde Vingegaaard, die op die manier ontkrachtte dat het te doen had met de achterstand die hij in de openingstijdrit opliep ten opzichte van Juan Ayuso. 'De ploeg voerde het plan perfect uit en ik ben heel blij dat ik de mannen op deze manier terug kan betalen, met een ritzege en de leiderstrui. Via deze weg wil ik ze nogmaals bedanken.'

'Op de San Giacomo-klim reden we vol gas', gaat hij verder. 'Daar wilden we met Ben en Atilla de koers hard maken, wat ze heel goed deden. Ze konden het tempo hoog houden en ik was vervolgens de gelukkige om het solo vol te houden.'

Vingegaard dankt vrouw Trine op Internationale Vrouwendag (maar wist niet dat dat op deze dag was)

De flashinterviewer van dienst bracht Vingegaard vervolgens nog heel even in verlegenheid, door hem op de Internationale Vrouwendag een voorzet te geven of dit zijn manier was om de Internationale Vrouwendag te vieren. 'Om eerlijk te zijn, wist ik niet dat dat vandaag was', vertelde hij eerlijk met een kleine grijns. 'Sorry daarvoor, maar het spreekt voor zich dat ik veel aan mijn vrouw te danken heb. Ik ben heel blij met wat ze allemaal voor me doet, dat voelt speciaal', breidde Vingegaard het vakkundig recht richting zijn rots in de branding, vrouw Trine.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws