Vluchter Carpenter verrast peloton in Tour of Britain en neemt leiderstrui over van Van Aert Wielrennen
Wielrennen

Vluchter Carpenter verrast peloton in Tour of Britain en neemt leiderstrui over van Van Aert

Vluchter Carpenter verrast peloton in Tour of Britain en neemt leiderstrui over van Van Aert

Robin Carpenter van Rally Cycling heeft verrassend de tweede rit van de Tour of Britain gewonnen. De Amerikaan bleef het peloton met leider Wout van Aert voor en neemt op die manier ook de leiderstrui over van de Belg.

Met Van Aert in de leiderstrui vertrok het peloton vanuit Sherford voor een 184 kilometer lange rit, die flink wat hoogtemeters bevatte. Dit schrok een vijftal niet af: Carpenter, Nicolas Sessler, Jacob Scott, Leon Mazzone en William Bjergfeld waren aanwezig in de vlucht van de dag, en Gijs Leemreize van Jumbo-Visma reed er achteraan. Een andere pion van de Nederlandse ploeg, Chris Harper, moest de koers verlaten na een valpartij.

Op zestig kilometer van de meet begonnen de mannen aan de Rundlestone-klim, een heuvel van 8,6 kilometer aan vier procent. Dat was het sein voor Tim Declercq om tempo te gaan maken, al hielden de vluchters nog altijd vrij knap stand.

Werkendag voor Tony Martin en Jumbo-Visma

Carpenter loste zijn vluchtgenoten voorin één voor één en nam het op die manier in zijn eentje op tegen het peloton, waar Tony Martin veel werk verzette in dienst van Van Aert. Met nog 25 kilometer te gaan beschikte de sterke Amerikaan Carpenter echter nog over vier minuten voorsprong, waardoor we een thriller leken te gaan krijgen tussen de eenzame vluchter en het peloton.

Dat werd het echter niet, want Carpenter hield zijn voorsprong zeer knap vast. Team Qhubeka NextHash besloot met nog vijftien kilometer voor de boeg ook mee te helpen in het peloton, maar ze kwamen uiteindelijk met zijn allen te laat: chapeau voor Carpenter, een heel mooi nummertje van de sterke Amerikaan! Een halve minuut later won Ethan Hayter de pelotonspurt.

Uitslag etappe 2 Tour of Britain 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws