Vluchter Piccolo grijpt rode trui na bijzondere rit: 'Mijn finish lag op negen kilometer' Wielrennen
Wielrennen

Vluchter Piccolo grijpt rode trui na bijzondere rit: 'Mijn finish lag op negen kilometer'

Vluchter Piccolo grijpt rode trui na bijzondere rit: 'Mijn finish lag op negen kilometer'

Na een merkwaardig eerste weekend van de Vuelta a España is Andrea Piccolo de nieuwe leider in het klassement. De Italiaan volgt daarmee zijn landgenoot Lorenzo Milesi (DSM-Firmenich) op.

De informatie vanuit de organisatie was na afloop zeer schaars. Ook over de nieuwe leider in het klassement was aanvankelijk geen zekerheid. Maar op basis van de etappe moest dat Piccolo zijn. De renner had op negen kilometer - waar de tijden werden opgenomen - achttien seconden voorsprong op het peloton. Dat was ruim voldoende om zijn achterstand van zes seconden goed te maken. De rekensom werd uiteindelijk door de organisatie bevestigd.

'Wij weten het ook nog niet', verkeerde Piccolo na afloop in gesprek met Eurosport nog in onzekerheid. 'Maar het dragen van de rode trui zou ongelooflijk zijn. Het was een hele zware dag, vooral door de regen. We hebben desondanks alles gegeven en wisten dat de tijden op negen kilometer zouden worden opgenomen. Daar finishte mijn race. Ik ben heel gelukkig', voelde Piccolo zich zeker van de rode trui.

Piccolo keerde razendsnel terug na valpartij

'We moesten het gewoon via de ontsnapping proberen, we lagen immers maar zes seconden achter. In de finale gingen we voor de rit met Marijn (van den Berg, red.), maar we pakten ook onze kans middels de ontsnapping. Ik voelde mij in de ontsnapping heel goed. Ik ben gewoon heel blij', herhaalt hij zijn blijdschap.

Hoewel het de goede kant voor Piccolo lijkt op te vallen, had het zomaar anders kunnen aflopen. Onderweg schoof hij op het gladde wegdek namelijk onderuit. 'Ik stond zo snel als mogelijk weer op en kon weer vooraan terugkeren bij de andere twee koplopers. Daarna heb ik alles gegeven tot de laatste negen kilometer.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws