Vol verwachting kijkt Soudal Quick-Step naar jonge wolf Magnier in Frankrijk: 'Willen ook nu resultaat' Wielrennen
Wielrennen

Vol verwachting kijkt Soudal Quick-Step naar jonge wolf Magnier in Frankrijk: 'Willen ook nu resultaat'

Vol verwachting kijkt Soudal Quick-Step naar jonge wolf Magnier in Frankrijk: 'Willen ook nu resultaat'

Soudal Quick-Step kent een prima start van het seizoen in 2024. De Belgische équipe zag dat grote man Julian Alaphilippe langzaam maar zeker zijn vorm terugvindt en kent met Luke Lamperti en Paul Magnier een twee nieuwe jonge wolven die zich al met meerdere zeges lieten gelden. Laatstgenoemde gaat nu verder op verkenning in de Faun-Ardèche/Drome Classics en is onderdeel van een ervaren ploeg.

Op de ploegsite laat Soudal Quick-Step weten met welke mannen het ten strijden trekt in Frankrijk. Zo is James Knox een grote naam binnen de ploeg, hij leverde vorige week nog fraai werk af voor Remco Evenepoel in de Algarve. Ook Fausto Masnada geldt als een gevaarlijke outsider voor de winst in de twee heuvelkoersen, de Italiaan reed al eens podium in de Ronde van Lombardije en moet dus ver kunnen komen. Pieter Serry en Louis Vervaeke zijn de ervaren Belgen van dienst.

'We kennen deze wedstrijden goed en hebben ze - bij elkaar opgeteld - al vijf keer gewonnen', vertelt ploegleider Davide Bramati. Vorig jaar won Alaphilippe de Ardèche Classic na een sprint tegen David Gaudu. 'Ook nu willen we resultaat. We gaan met een goede mix tussen ervaring en jonge onbevangenheid van start. Enkele jonge renners hebben zich laten zien in de eerste weken bij ons team. Maar ook de ervaren renners gaan met ambitie van start.'

Met die jonge renners doelt Bramati vooral op Magnier, die dit seizoen al twee koersen won. De pas 19-jarige Fransman liet bovendien zien zware parcoursen aan te kunnen. Alaphilippe is er dit jaar niet bij, hij rijdt zaterdag Omloop Het Nieuwsblad. Zo is er aankomend weekend voldoende te winnen voor The Wolfpack, zowel in België als in Frankrijk.

Selectie Soudal Quick-Step Faun Ardèche/Drome Classic 2024

James Knox
Pieter Serry
Louis Vervaeke
Fausto Masnada
Paul Magnier
Antoine Huby
Gil Gelders

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws