Vollering grijpt de macht in Women's Tour na indrukwekkende show in individuele tijdrit Wielrennen
Wielrennen

Vollering grijpt de macht in Women's Tour na indrukwekkende show in individuele tijdrit

Vollering grijpt de macht in Women's Tour na indrukwekkende show in individuele tijdrit

Demi Vollering heeft met grote overmacht de derde etappe in The Women's Tour gewonnen. De 24-jarige Nederlandse van SD Worx knalde in Groot-Brittannië naar de snelste eindtijd, in een race tegen de klok van 16,6 kilometer. Ploeggenote Chantal van den Broek-Blaak reed zich er keurig tussen en werd zevende.

De eerste serieuze tijd van de dag werd al vroeg neergezet door Jessica Allen van Team BikeExchange. De Australische klokte met 27.52 minuten een tijd die een halve minuut sneller was dan de rest op dat moment. Dat bleek echter verre van een richttijd voor de favorieten. Allen had nog amper plaatsgenomen in de hotseat, of meerdere vrouwen doken al onder haar tijd.

Teniel Campbell bleek halverwege de tijdrit de snelste. De renster (ook al van Team BikeExchange) dook net als Alice Towers onder de 26 minuten. Anna Christian van Drops-Le Col was nog eens tien seconden sneller. Zij verbleekten op hun beurt echter weer bij de prestatie van Veronica Ewers van Team TIBCO-SVB. De Amerikaanse vloog naar 24.39 minuten en daar kwam voor even niemand in de buurt.

Lowden lang in de hotseat, Vollering knalt eronder

De grote vraag in de slotfase was: kon het nog harder? Het antwoord was "ja". Van den Broek-Blaak mengde zich knap in de debatten, maar noteerde niet de snelste tijd. Lowden - de nummer acht van het WK tijdrijden - schoot naar 24.22 minuten. Van den Broek-Blaak gaf slechts vijf seconden op haar toe en kon tevreden zijn. De Canadese Leah Kirchmann van DSM kwam tot op een seconde van Lowden en moest genoegen nemen met de tweede plek op dat moment.

Iets voor de klok van 14.30 uur ging Copponi als laatste van het startpodium en konden we inschatten waar de tijd van Lowden toe ging leiden. De Amerikaanse had nog veertien dames die haar uit de hotseat konden duwen en één voor één beten ze zich stuk op haar tijd. En toen was daar plots Vollering. De nummer vier uit het klassement was bij het tussenpunt 41 (!) seconden sneller dan Lowden, die de bui op dat moment al zag hangen.

Nadat Juliette Labous en Alice Barnes nog onder de tijd van Van den Broek-Blaak doken, liet Vollering een indrukwekkende eindtijd noteren van 23.18 minuten. Daarmee was ze een dikke minuut sneller dan Lowden en kan ze de eindzege al ruiken in deze ronde. The Women's Tour duurt nog drie dagen en finisht op zaterdag.

Uitslag etappe 3 Women's Tour 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws