Vos wint voor het eerst in haar loopbaan Gent-Wevelgem met imposante spurt Wielrennen
Wielrennen

Vos wint voor het eerst in haar loopbaan Gent-Wevelgem met imposante spurt

Vos wint voor het eerst in haar loopbaan Gent-Wevelgem met imposante spurt

Marianne Vos heeft haar naam op de erelijst van Gent-Wevelgem gezet. Na een matte wedstrijd rekende ze met de concurrentie af in een spannende spurt.

Nadat Wout van Aert het mannenpeloton over de finish in Wevelgem had geleid, was het tijd voor de vrouwen om de Kemmelberg en co te betwisten in hun Gent-Wevelgem. Waar het bij de heren al vroeg in waaiers uiteen barstte, bleef de koers bij de vrouwen langer compact. Zelfs een vroege vlucht viel er niet direct te noteren

Bij de eerste passage van de Kemmelberg, op 75 kilometer van de finish, raakte Jolien D’Hoore op achterstand. De Belgische favoriete wist dit erna te herstellen, waardoor we met een voltallig peloton naar de plug streets trokken. Op deze stroken, op vijftig kilometer van de finish, kon de koers wel eens gaan openbreken. Het bleek valse hoop, want ook hier hielden de vrouwen de benen relatief stil.

Alvarado betrokken bij valpartij

Op 45 kilometer van de meet werd het peloton opgeschrikt door een valpartij, met Moniek Tenninglo als grootste slachtoffer. Ook Chloé Hosking en Ceylin del Carmen Alvarado moesten voet aan de grond zetten.

Even later gebeurde er dan toch het nodige, op de Kemmelberg. Elisa Longo Borghin voerde de forcing, met Niewiadoma in haar spoor. Ook Marianne Vos, Amy Pieters, Lotte Kopecky en Ellen van Dijk waren niet ver weg en konden zodoende in de afzink aansluiten. De samenwerking was op dat moment zoek, waardoor we een algehele hergroepering kregen.

Waaiers: Trek-Segafredo bepaalt, maar sprint lonkt

Anna Henderson maakte daar namens Jumbo-Visma gebruik van door ten aanval te trekken. Op twintig kilometer van de meet werd er plots een waaier getrokken door de Trek-Segafredo-vrouwen, die Henderson in een mum van tijd weer bijhaalden. Het bleek de inleiding van een aanval van kopvrouw Longo Borghini. Soraya Paladin sloop mee.

Deze twee wisten een voorsprong van dertig seconden bij elkaar te fietsen, maar SD Worx besloot de achtervolging in te zetten. Toen Paladin met haar laatste krachten bezig was, werd al duidelijk dat het een lastige zaak zou worden. Op vijfhonderd meter van de finish werden de twee bijgehaald, waarna Vos haar spurt vroeg inzette. De Nederlandse was zo sterk dat niemand er nog overheen kon komen. Lotte Kopecky werd tweede.

Uitslag Gent-Wevelgem vrouwen 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws