Vuelta-directeur hoopt vurig op terugkeer Kuss, Vingegaard en Roglic: 'Kans is groot dat ze er zijn' Wielrennen
Wielrennen

Vuelta-directeur hoopt vurig op terugkeer Kuss, Vingegaard en Roglic: 'Kans is groot dat ze er zijn'

Vuelta-directeur hoopt vurig op terugkeer Kuss, Vingegaard en Roglic: 'Kans is groot dat ze er zijn'

De Giro d'Italia is net achter de rug, de Tour de France volgt binnen een maandje en... dan is er in augustus ook nog de Vuelta a Espana. Javier Guillen, de koersdirecteur van de Spaanse ronde, verwacht opnieuw een mooie editie van zijn drieweekse rittenkoers, zo vertelde hij in een interview met de sportkrant AS.

Na de Giro-overwinning van Tadej Pogacar gingen er ook al stemmen op dat de Sloveen zomaar de Tour zou winnen en dan ook maar de Vuelta mee moest pakken, maar daarin wilde diens ploeg UAE-Team Emirates niet mee. Vermoedelijk dragen Adam Yates en Joao Almeida het kopmanschap bij die formatie, daar Pogacar ook nog voor de Olympische Spelen en het WK wil gaan.

Guillen stelt bij AS dat hij wel het volledige eindpodium van vorig jaar mogelijk opnieuw mag verwelkomen. 'Ik denk dat we een mooi startveld krijgen. Sepp Kuss heeft al bevestigd dat hij zal komen om zijn titel te verdedigen, wat heel belangrijk is voor ons. Hopelijk kunnen de twee die met hem op het podium stonden hem komen vergezellen, die kans is groot', doelt hij op Jonas Vingegaard en Primoz Roglic.

Roglic, Kuss en (mogelijk) ook Vingegaard rijden eerst Tour de France

Het zal er alvast anders uitzien dan vorig seizoen, toen de drie mannen het shirt van Jumbo-Visma droegen op het podium in Madrid. Het verhaal is inmiddels wel gekend, maar Roglic vertrok na de Ronde van Spanje naar BORA-hansgrohe om daar het kopmanschap in zijn eentje te kunnen dragen. Dat gaat hij eerst doen in de Tour de France, waar hij Kuss en vermoedelijk ook Vingegaard voor het eerst zal tegenkomen.

De Vuelta a Espana van dit jaar gaat op 17 augustus van start in de Portugese hoofdstad Lissabon, met een individuele tijdrit van om en nabij de twaalf kilometer richting Oeiras.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news