Wéér vreselijke valpartij in Turkije: Philipsen (in de verdrukking) drukt ploegmaat in de hekken Wielrennen
Wielrennen

Wéér vreselijke valpartij in Turkije: Philipsen (in de verdrukking) drukt ploegmaat in de hekken

Wéér vreselijke valpartij in Turkije: Philipsen (in de verdrukking) drukt ploegmaat in de hekken

De Ronde van Turkije is opnieuw opgeschrikt door een harde crash. Nadat Nacer Bouhanni in de tweede rit al in aanraking was gekomen met een toeschouwer, was het in de vijfde etappe de schuld van de renners zelf dat er ontzettend hard werd gevallen.

Lees ook

In de sprintvoorbereiding ging het helemaal mis bij Alpecin-Fenix. Jasper Philipsen was daar de man die moest spurten, maar toen de Belg wilde opschuiven naar de staart van zijn sprinttrein, kwam hij in aanraking met ploeggenoot Edward Planckaert. Die kon geen kant meer op en vloog over de kop de hekken in. Ook andere renners gingen daardoor hard tegen de grond.

In een officieel bericht van Alpecin-Fenix wordt gemeld dat Planckaert bij de crash een hersenschudding en een gebroken sleutelbeen heeft opgelopen. Verder heeft hij pijn aan de nek en de voet. Voorlopig moet hij in het ziekenhuis in Turkije blijven en het team bekijkt wanneer hij naar België kan worden overgeplaatst. Ook Jakub Marezcko van Alpecin-Fenix viel, maar hield daar alleen schaafwonden aan over.

Of Philipsen veel schuld had aan de valpartij, valt te bezien. De crash werd eigenlijk veroorzaakt door een potje duwen en trekken, wat begon aan de rechterkant van Philipsen. Het domino-effect had uiteindelijk verregaande gevolgen. Dat beaamt Philipsen ook in een statement via zijn sociale kanalen: 'Ik baal ervan dat Edward zo hard is gevallen. Ik volgde mijn leadout en probeerde ruimte te laten op links. Ik werd echter van rechts geduwd en kon geen kant op. Ik hoop dat iedereen oké is.'

Video: Harde valpartij in finale Ronde van Turkije


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws